TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Türkiye sokaklarda darbeye ’hayır’ diyor

Tüm yurtta vatandaşlar, darbe girişimine karşı koymak için sokaklara döküldü.
Türkiye sokaklarda darbeye ’hayır’ diyor
İHA - BAYBURT
Bayburt’ta vatandaşlar, sokaklara çıkarak İstanbul ve Ankara’daki askeri kalkışmaya tepki gösteriyor.
Valilik binası önünde toplanan vatandaşlar İstiklal Marşı okudu. Valilik binasını bayraklarla donatıldı. Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural da valilik binasında vatandaşları selamladı.

KAHRAMANMARAŞ
Valilik bahçesinde sloganlar atan vatandaşların yanına Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz gelerek destek verdi. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü personelinin tam kadro katıldığı güvenlik önemlerinde vatandaşlar zaman zaman valilik kapısında oturarak dua etti. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, vatandaşlara “Sorun yok” dedi.
Valilik bahçesinde bekleyen çok sayıda vatandaş, tekbirler eşliğinde “Kimse darbe yapamaz, ülkemizi kimseye yar etmeyiz. Türkiye bizimdir bizim kalacak” diye sloganlar attılar.
Kahramanmaraş Valiliği önünde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı TOMA’lar ve zırhlı araçlar hazır tutuluyor.

AYDIN
Darbe girişiminin ardından Aydın’da halk sokağa döküldü. Yüzlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile Aydın Kent Meydanı’nda toplanıp darbe girişimini protesto edip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atmaya başladılar.
Bu arada Aydın’da tüm polis ekipleri görev yerlerine geldi. Öte yandan Aydın’ın köylerinden de vatandaşlar şehir merkezine inip protesto yürüyüşüne başladılar.
darbe girişiminin duyulmasının ardından Aydın’ın köylerinde yaşayan vatandaşlar da araçlarına binip Aydın il merkezine akın etti. Tekbir sesleri ile toplanan yüzlerce kişi Aydın Kent Meydanı ve Abide Kavşağı önünde tekbir sesleri ile yeri göğü inletti. Öte yandan Aydın’daki camilerde sela verildi. Halk halen Aydın kent meydanında toplanmaya devam ediyor.

Aydın Bey camii minaresinden yapılan anonsta da Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ın halkın sokağa çıkması yönündeki daveti vatandaşlara iletildi.
Yorum Yazın