TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Türkiye'nin en büyük 2. viyadüğünü Yıldırım açacak

AK Parti Edirne İl Başkanı Akmeşe, Türkiye'nin en büyük ikinci viyadüğü olan Karaağaç Köprüsünün açılışının Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla yapılacağını söyledi.
Türkiye'nin en büyük 2. viyadüğünü Yıldırım açacak
AA -

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Karaağaç Köprüsü hem ağır taşıtların ulaşımını hemde Trakya'yı Balkanlar'a ve Avrupa'ya bağlanma konusunda çok önemli bir vazife yerine getirecek. Köprünün uzunluğu yaklaşık bin 947 metre, yani 2 kilometreye yakın bir viyadük bu. Önemli bir yatırım. Türkiye'nin en büyük ikinci viyadüğü." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 30 Mart Perşembe günü saat 13.00'te İstasyon Meydanı'nda halka sesleneceğini hatırlatan Akmeşe, Başbakan Yıldırım'ın Edirnelilerle buluşacağını belirterek, "Tabii bu vesileyle başbakanımız o zaman Ulaştırma Bakanıydı, 22 Şubat 2013'te temelini attığı Karaağaç Köprümüzün açılışı yapılacak. Karaağaç Köprüsü'nün yapılma nedeni, o dönemlerde sel baskınları oluyordu, tarihi köprüler Karaağaç'ta merkezin ulaşımını sağlayamıyordu. Su taşkınlarından dolayı yapıldı." diye konuştu.

"Trakya'yı Balkanlar'a ve Avrupa'ya bağlayacak"
Su taşkınlarından bu yana çok süre geçtiğini aktaran Akmeşe, şunları kaydetti:
"Köprünün ehemmiyeti daha da arttı. Trakya'yı Avrupa'ya ve Balkanlar'a bağlayacak bir köprü pozisyonuna geldi. Zaten bu süreçte biz Meriç Nehri'nin yatağına da Kanal Projesini yaptık. Su taşkınları inşallah önümüzdeki seneden itibaren Edirne'nin makus talihi olmayacak. Su taşkını olmasını beklemiyoruz, bu sene de olmayacak inşallah. Karaağaç Köprüsü hem ağır taşıtların ulaşımını hem de Trakya'yı Balkanlar'a ve Avrupa'ya bağlama konusunda çok önemli bir vazife yerine getirecek. Köprünün uzunluğu yaklaşık bin 947 metre, yani 2 kilometreye yakın bir viyadük bu. Önemli bir yatırım. Türkiye'nin en büyük ikinci viyadüğü. Ben bu süreçte köprünün Türkiye'ye Edirnelilere ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum."
Yorum Yazın