TİC Holding Header
  • USD 32.558
  • EUR 34.881
  • Altın 2427.02
  • BIST 100 9645.02
  • Genel

Türk'ün yeniden doğuşu '15 Temmuz'

Türkiye’nin 15 Temmuz hain darbe girişimi ile önemli bir dönüm noktasından geçişinin bugün 2. yıl dönümü.
Türk'ün yeniden doğuşu '15 Temmuz'
15 Temmuz, Tek Bayrağın altından en büyük güç

15 Temmuz 2016’da Türk Milleti iradesine sahip çıkarak, Fetö’nün askeri darbe girişimine karşı göğsünü siper ederek engel oldu.

Kendilerini “Yurtta Sulh Konseyi” olarak tanımlayan bir grup Fetö’cü asker, o gece; İstanbul ve Ankara’da ki TRT binalarını işgal ederek, hazırladıkları bildiriyi zorla okuttu.

TBMM’yi dahi bombalayan, sürekli alçak uçuş yapıp sivil vatandaşın üstüne mermi yağdıran darbeci çeteye karşı Türk Milleti korkusuzca savaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türk Milleti’ne sokağa, meydanlara, havalimanlarına ‘demokrasi’ye sahip çıkması için yaptığı çağrıya genç, yaşlı, çoluk çocuk demeden koşan halk; iradesine canı pahasına sahip çıkarak darbeye engel oldu.

O gece parti, takım, renk, ideoloji ayrımı yapılmaksızın birbirine kardeşkanıyla bağlanan Türk Milleti, vatanına zeval gelmemesi için sokaklara çıkarak, üstlerine yağan bombalara, mermilere karşı çelik gibi yüreklerini koyup dünyaya demokrasi ve vatan millet sevgisinin en büyük dersini verdi.

Türkiye’nin en sıcak en kanlı geçen bu gecesinde Türk Milleti, Fetö’cü darbeci hainlerin kurşunlarına, bombalarına canlarını, kanlarını feda eden 248 şehit ve 2196 gazi bıraktı.

Sanmayın ki öldüler

1993 yılından itibaren Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte çalışan, özellikle AK Parti'nin kuruluşundan bu yana reklam, kurumsal tanıtım ve organizasyon konularında büyük emek veren Erol Olçok, FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte önce Altunizade’deki ardından saldırıların yoğun olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki direnişe katıldı.

 Olçok ve oğlu, darbecileri ikna etmeye çalışırken hainlerin kurşunlarıyla köprü üzerinde şehit düştü.

Kahramanımız Ömer Halisdemir

15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin temsili haline gelen Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın emrine, sonunda şahadet olduğunu bilerek itaat etti. Semih Terzi’yi alnından vurarak, darbenin seyrini değiştirdi.

Bizler de; bayrağı şehit kanıyla boyanmış bu bayrağa kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağımıza söz vererek, bugüne kadar verdiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyoruz.

OGÜNHABER

Türkiye 15 Temmuz gecesi darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Köprüler kapatıldı, halka ateş açıldı hatta TBMM bombalarla vuruldu.
 
İki yıl önce yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminde dakika dakika İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’de neler yaşandı.

21.30 - 22.00 - GENELKURMAY'IN ÖNÜ

Darbe girişiminin ilk başladığı nokta Genelkurmay Başkanlığı oldu. Genelkurmay'ı ablukaya almaya çalışan FETÖ darbecileri helikopterle havadan tarama yaptılar.

JETLER ANKARA’DA ALÇAK UÇUŞLA BAŞLADI

Jetler saat 22.00'da darbeyi haber veren uçuşlara başladı. Alçaktan uçuşlar yaparak Ankara semalarını turladılar. Jetlerin çıkardığı sesler camları titretiyor hain darbe girişiminden haberi olmayanlar bir yerlere bomba atıldığını düşündü. O gece F16'ların nasıl bir ses çıkardığını Türk halkı deneyimle öğrendi.
 
İLK İŞGAL YERİ

Yaşamış olduğumuz çağdan habersiz olan hainler, ilk işgal yeri olarak TRT binasını seçtiler. TRT binasının ele geçirilmesi ile tüm medyayı ele geçireceklerini planladılar.

İSTANBUL BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NÜ KAPATTILAR

Ankara’da hain darbeciler ilk olarak Genelkurmay'ı basmıştı. FETÖ askerleri saat 22:00 İstanbul'da da ilk olarak boğaz köprüsünü kapattı. Tanklarla Asya'dan Avrupa yakasına gidişi tuttular, direnen halka ateş açtılar. Ünlü reklamcı Erol Olçok ve 16 yaşındaki oğlu burada şehit edildi.

ANKARA GÖLBAŞI ÖZEL HAREKAT VURULDU

FETÖ darbecileri zalimliklerini saat 23.24'te düzenlediği saldırıyla ortaya koydu. Ele geçirdikleri F16 uçakları ile özel harekatın Ankara Gölbaşı'nda merkezini vurdular.

BAŞBAKAN'IN İLK İLANI

Ankara'daki silah sesleri ve İstanbul'daki tanklara rağmen kimse saat 23.30'da Başbakan Binali Yıldırım NTV yayınına bağlanana kadar tam olarak ne olduğunu anlayamamıştı. Başbakan 'bunun bir darbe girişimi' olduğunu saatler gece yarısına yaklaşırken ilan etti ve yaşananların ismini koydu.
 
HULUSİ AKAR HAİNLER TARAFINDAN REHİN ALINDI

FETÖ askerlerinin hainlikten gözleri dönmüştü. Bunlardan biri de emri altında oldukları Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı rehin almalarıydı. Hulusi Akar'ı hazırladıkları darbe bildirisini imzalatmak istemişler ancak 'hayır' yanıtı almışlardı. Hulusi Akar'ı o gece Gülen ile görüştürmeyi de öneren darbeciler ikna da başarılı olamayınca boynuna kemer takıp ölümle sınadılar. Hulusi Akar bununla da ikna olmayınca rehin alıp onu Akıncı üssüne götürdüler.

MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI’NA SALDIRI

Darbeciler en kritik noktaları ele geçirmek istiyorlardı. Bunlardan biri de MİT'ti. MİT'i bordo bereliler koruyordu. İçeri giremeyeceklerini bildikleri için havadan helikopterle vurmaya kalktılar.

MARMARİS

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o gece Ankara'da değildi. Marmaris'e gitmişti.

Hain darbecilerin tüm planları alt üst oldu. 'İnine girmeye geliyoruz' mesajı dinlemeye takılınca Erdoğan'ın helikopteri hemen Marmaris'teki otelden onu alıp uçağına taşıdı. 15 dakika sonra da FETÖ'cüler oteli bastı. Erdoğan'ın deyimiyle '15 dakika geç kalsa öldüreceklerdi'.

'YURTTA SULH KONSEYİ'

TRT'yi basan darbeciler herkesi yere yatırıp ellerini arkadan kelepçelemişti. Spiker Tijen Karaş silah zoruyla ekrana çıkarıldı. TRT’yi işgal eden kalkışmacı askerler korsan darbe bildirisini Spiker Tijen Karaş’a okuttular.

Daha sonra TRT’nin yayını TÜRKSAT tarafından kesildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CANLI YAYINDA

CNN Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görüntülü cep telefonu ile yayına bağlayıp konuşturdu. Erdoğan'ın yaptığı çağrıyla 'FETÖ darbesine karşı' halkın 'sivil darbesi' başladı.

TÜM YURT SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı yayın konuşmasının ardından tüm yurtta vatandaşlar darbe girişimine karşı sokağa döküldü. Vatandaşlar önlerine çıkan tanklara ve askerlere karşı direnişini bozmadı.

TRT’nin yayınını kesen TÜRKSAT’ın gölbaşındaki tesisleri helikopterlerle vuruldu.
 
Hainler medyayı susturamadıklarını fark edince TÜRKSAT uydusunu vurarak tüm yayınları kesmeye çalıştı. CNN Türk binası da o saatlerde işgale uğradı.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Darbe girişiminin başarısızlığa doğru gitti bu yolda FETÖ’cü hainler kendi halkını, kendi polisini ve en acısı kendi ülkesini bombalamaya başladı. İlk bombalama Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne F 16’lar ve helikopterlerle yapıldı.

TBMM TARİHİNDE İLK KEZ BOMBALANDI

Türkiye’ye düşmanının bile yapmadığı bu hainliği yaptılar.

TBMM’de Genel Kurul Salonu açıldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve milletvekilleri Genel Kurul Salon’unda yerlerini aldı.

O sırada Bekir Bozdağ darbeye karşı koymak için Meclis'e koşup gelenlere hitap ediyordu. Bombalar düştükçe o da sesini yükseltti: 'Bomba da atsanız burdayız!'
 
 DARBECİ ASKERLERE GÖZALTI

Saatler 02.00'ı gösterirken FETÖ mensubu darbeci askerler gözaltına alınmaya başlandı. Darbeyle halkı ezmeye çıkanlar teslim olmaya başlamışlardı. Önce kullanıldığını anlayan sıradan erler silah bıraktı.

ATATÜRK HAVALİMANI

Atatürk havalimanına gelen vatandaşların protestosu ve tankların önünde durması üzerine polis alana hakim oldu.

Atatürk havalimanına da tanklarla askeri birlikler yollanmıştı. Vatandaş havaalanına yürüyüp bu tankları kuşattı askerleri teslim aldı.

50 ÖZEL HAREKAT POLİSİ ŞEHİT!

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı havadan vuruldu.

Tam 50 özel harekat polisi Fethullah Gülen'in darbecileri tarafından şehit edildi.
 
TRT’yi ele geçirmeye kalkışan darbeciler vatandaşlar ve polisler tarafından etkisiz hale getirildi.
 
13 ASKER GÖZALTINA ALINDI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne girmeye çalışan terör örgütü FETÖ mensubu 3’ü rütbeli 13 asker gözaltına alındı.

MECLİS'İ YERLE BİR EDECEKLERDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi jetler tarafından defalarca bombalandı.

Meclis binasında Başbakan'ın ofisi de vuruldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSTANBUL’DA

Marmaris'teki FETÖ'cülerin suikast baskınından kurtulan Erdoğan Ankara'ya gitmek yerine İstanbul'a geldi. 1. Ordu komutanı ilk andan itibaren darbeye karşı duruş sergilemiş ve Erdoğan'ı da arayarak 'İstanbul'a gelin ben sizi korurum' demişti.

MARMARİS’TE 2 POLİS ŞEHİT

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı ve gece yarısı ayrıldığı otele helikopterlerden ateş açılmıştı. FETÖ’cü hainler oteli abluka altına alarak çıkan çatışmada 2 polis şehit oldu.
 
SABAHA KARŞI TÜRKİYE GENELİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ ile irtibatlı yargı mensupları ve darbeci askerler hakkında gözaltı kararı verdi.

FETÖ mensuplarınca Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin yakınlarına 2 bomba atıldı. Saldırıda 5 vatandaş şehit oldu.

Boğaziçi köprüsünde halka ateş açan, tanklarla vatandaşı ezen darbeciler polisler tarafından etkisiz hale getirildi.

Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığına operasyon düzenlendi. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kurtarıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı, emniyet özel harekat polislerince ele geçirilerek FETÖ mensubuna ait askerler etkisiz hale getirildi.

HSYK, silahlı terör örgütü FETÖ üyesi hakim ve savcılar hakkında en ağır tedbirleri almak için toplandı.

Türkiye genelinde, silahlı terör örgütü üyesi 1.374 TSK personeli gözaltına alındı.
 
Genelkurmay Başkanlığından çıkan 700’e yakın silahsız er ve erbaşlar polise teslim oldu.

Marmaris’teki otele saldıran FETÖ’cü askerler bölgeden kaçtı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN ACI BİLANÇOSU!

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sırasında 55'i Ankara'da, 5'i İstanbul'da, 2'si Muğla'da olmak üzere 62 polis, 4'ü Ankara, biri İstanbul'da 5 asker, 78'i Ankara, 94'ü İstanbul, 1'i Malatya'da 173'ü sivil toplam 250 kişi şehit oldu.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ

P. Astsb. Bçvş. Ömer Halisdemir, İlhan Varank, Erol Olçok, Abdullah Tayyip Olçok, Mustafa Yaman, Sedat Kaplan, Ümit Çoban, Yalçın Aran, Murat Akdemir, Mustafa Direkli, Ramazan Konuş, Serhat Önder, Yasin Yılmaz, Muhammet Yalçın, Recep Gündüz, Hüseyin Kısa, Halil İbrahim Yıldırım, Fazıl Gürs, Metin Arslan, Osman Yılmaz, Mehmet Oruç, Lokman Oktay, Mahmut Coşkunsu, Muhammed Ali Aksu, Muhammed Ambar, Mustafa Cambaz, Mustafa Kaymakçı, Yasin Naci Ağaroğlu, Volkan Pilavcı, Ömer Can Açıkgöz, Mustafa Avcu, Murat Kocatürk, Mehmet Karaaslan, İbrahim Yılmaz, Muhammed Fazlı Demir, Necati Sayın, Selim Karakoç, Tolga Ecebalın, Ümit Çoban, Ümit Yolcu, Yakup Kozan, Yusuf Elitaş, Emrah Sapa, Hasan Yılmaz, Ümit Güder, Samet Cantürk, Ali İhsan Lezgi, Yasin Yılmaz, Ali Anar, Eyyüp Oğuz, Nedip Cengiz Eker, Serdar Gökbayrak, Yasin Bahadır Yüce, Bülent Yurtseven, Murat Alkan, Ahmet Oruç, Cüneyt Bursa, Mucip Arıgan, Burak Cantürk, Fahrettin Yavuz, Hakan Yorulmaz, Adil Büyükcengiz, Burhan Öner, Haki Aras, Ahmet Kara, Fatih Kalu, Askeri Çoban, Celaleddin İbiş, Emrah Sağaz, Fatih Satır, Halil Işılar, Akın Sertçelik, Ayhan Keleş, Cemal Demir, Halil Kantarcı, Cengiz Polat, İhsan Yıldız, İzzet Özkan, Mehmet Şefik, Akif Kapaklı, Çetin Can, Hakan Ünver, Hasan Kaya, İsmail Kefal, Lokman Biçinci, Mete Sertbaş, Mustafa Koçak, Yunus Emre Ezer, Salih Alışkan, Suat Aloğlu, Timur Aktemur, Ömer Takdemir, Sümer Deniz, Yusuf Çelik, Dursun Acar, Alpaslan Yazıcı, Akif Altay, Münir Murat Ertekin, Mustafa Tecimen, Önder Güzel, Cennet Yiğit, Gülşah Güler, Ufuk Baysan, Fikret Metin Öztürk, Kübra Doğanay, Muhsin Kiremitçi, Zeynep Sağır, Demet Sezen, Erol İnce, Birol Yavuz, Faruk Demir, Halil Hamuryen, Hüseyin Gora, Hurşit Uzel, Hüseyin Kalkan, Fevzi Başaran, Hakan Yorulmaz, Feramil Ferhat Kaya, Niyazi Ergüven, Mustafa Aslan, Muhammet Oğuz Kılınç, Mehmet Karacatilki, Murat Ellik, Seher Yaşar, Mehmet Demir, Köksal Kaşaltı, Mehmet Çetin, Münir Alkan, Mehmet Şevket Uzun, Ozan Özen, Mustafa Serin, Halit Gülser, Zafer Koyuncu, Hüseyin Goral, Hüseyin Kalkan, Serhat Koç, Varol Tosun, Edip Zengin, Velit Bekdaş, Yakup Sürüc, Turgut Solak, Seyit Ahmet Çakır, Sevda Güngör, Mehmet Demir, Kemal Tosun, Hasan Gülhan, Meriç Alemdar, Mehmet Akif Sancar, Yunus Uğur, Fırat Bulut, Ayşe Aykaz, Barış Efe, Mehmet Ali Kılıç, Mahir Ayabak, Murat Mertel, Murat Naiboğlu, Ahmet Kocabay, Ahmet Özsoy, Mehmet Yılmaz, Onur Ensar Ayanoğlu, Onur Kılıç, Cuma Dağ, Erhan Dural, Volkan Canöz, Mehmet Kocakaya, Erkan Yiğit, Serkan Göker, Fuat Bozkurt, Oğuzhan Yaşar, Aydın Çopur, Beytullah Yeşilay, Erdem Diker, Erkan Er, Gökhan Eser, Hasan Altın, Mehmet Kocakaya, Mehmet Güder, Mehmet Ali Urel, Hasan Yılmaz, Yıldız Gürsoy, Uhud Kadir Işık, Türkmen Tekin, Suat Akıncı, Ali Alıtkan, Aytekin Kuru, Ahmet Oruç, Mehmet Oruç, Yusuf Çelik, Ömer İpek, Murat İnci, Mustafa Solak, Emin Güner, Köksal Karmil, Vahit Kaşçıoğlu, Vedat Barceğci, Mutlu Can Kılıç, Tahsin Gerekli, Şükrü Bayrakçı, Ömer Cankatar, Recep Büyük, Batuhan Ergin, Erkan Pala, Kader Sivri, Orhun Göytan, Ömer Cankatar, Samet Uslu, Battal İlgün, Şeyhmus Demir, Şirin Diril, Özgür Gençer, Vedat Büyüköztaş, P. Kur. Alb. Sait Ertürk, Topçu Astsb. Kd. Bçvş. Bülent Aydın, P. Uzm. Çvş. Halit Yaşar Mine, Rüstem Resul Perçini, Mesut Acu, Resul Kaptancı, Fatih Dalgıç, Murat Demirci, Sevgi Yeşilyurt, Şenol Sağman, Zekeriya Bitmez, Yılmaz Ercan, Jouad Merroune, Cemal Abuatuye, İbrahim Ateş, Muzaffer Aydoğdu, Osman Arslan, Davut Karaçam, Alper Kaymakçı, Necmi Bahadır Denizcioğlu, Mehmet Şengül, Özkan Özendi, Hakan Gülşen, Mehmet Gülşen, Osman Evsahibioğlu, Lütfi Gülşen, Mesut Yağan, Gökhan Yıldırım, Mustafa Karasakal, Selim Cansız, Medet İkizceli, Tevhit Akkan, Bülent Karalı, Hüseyin Güntekin.
 
Darbe girişimi sırasında toplam bin 535 kişi de yaralandı. Hastanede tedavisi devam eden 623 kişi bulunurken, Ankara'da 96, İstanbul'da 23, Muğla'da 3, Sakarya'da 1, Bayburt'ta 1 olmak üzere 124 polisin, Ankara'da 18, Sakarya'da 2, İstanbul'da 1 olmak üzere 21 askerin, Ankara'da 800, İstanbul'da 589, Eskişehir'de 1 olmak üzere bin 390 sivilin yaralandığı öğrenildi.
 
GÖZALTI SAYISI 8 BİN 660

Darbe girişimi sırasında ve sonrasında gerçekleştirilen operasyonlarda 115'i general, bin 350'si subay, 4 bin 854'ü diğer askeri personel olmak üzere toplam 6 bin 319 askere gözaltı işlemi uygulandı. Operasyonlar sonucu emniyetten aralarında rütbelilerin de bulunduğu 210 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, bin 481 hakim ve savcının yanı sıra Ankara'da 39, İstanbul'da 3, diğer illerde 608 olmak üzere toplam 650 sivile gözaltı yapıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 990'ı tutuklandı. Bunlardan 34'ü polis, 17'si general, 65'i subay, 583'ü asker, 273'ü hakim ve savcı, 18'i sivillerden oluştu.

Şüphelilerden 80'i serbest kaldı, 215'i denetimli serbestlikle bırakıldı. Şüphelilerden hala gözaltında 7 bin 375 kişi bulunuyor.

Ayrıca, darbe girişiminde bulunanlardan Ankara'da 16, İstanbul'da 8 kişi ölü, İstanbul'da 48, Malatya'da 2 kişi yaralı ele geçirildi.
Yorum Yazın
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri