TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Ülke olarak dayanışmaya ihtiyacımız var

Gebze Teknik Üniversitesi Fenerbahçeliler Kulübü, Türkiye genelinde düzenlenen Fenerbahçe sen çok yaşat kampanyasının bir ayağını GTÜ Kampüsünde gerçekleştirerek okul genelinde kan bağışında bulundu.
Ülke olarak dayanışmaya ihtiyacımız var
İHA - Gebze Teknik Üniversitesi Fenerbahçeliler Kulübü, Türkiye genelinde düzenlenen “Fenerbahçe sen çok yaşat” kampanyasının bir ayağını da GTÜ kampüsünde gerçekleştirerek “Can Kurtarmanın Rengi Olmaz” sloganıyla kan bağışı organizasyonu yaptı.

GTÜ Fenerbahçeliler Kulübünün yapmış olduğu kan bağışı organizasyonunda sadece Fenerbahçeliler değil, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor başta olmak birçok spor kulübünün taraftarları kan vererek kampanyaya destek oldu. Kan bağışı organizasyonunda ilk kanı GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün verdi.

“Can kurtarmanın rengi olamaz diyoruz”
Türkiye’de her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan GTÜ Fenerbahçeliler Kulübü Başkanı Mert Özyurt, “Fenerbahçe Spor Kulübü önderliğinde yapılan bu kampanyanın, bizde bir ayağını okulumuzda oluşturmak istedik. Ama şu an aramızda olup da kan veren arkadaşlar Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Trabzonlu ve diğer takımlardan. Biz de can kurtarmanın rengi olamaz diyoruz. Rektör hocamız ilk kanı ben vereceğim dedi. bize bu konuda da önderlik yaptı. Rektör hocamıza ve tüm duyarlı arkadaşlarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

“Ülke olarak dayanışmaya ihtiyacımız var”
GTÜ’de yapılan organizasyonda ilk kan bağışını yapan ve kampanyaya öğrenciler, çalışanlar ve akademisyenler olarak destek verdiklerini belirten GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Kampüsümüzde öğrencilerimizle çalışanlarımızla ve akademik personelimizle beraber Türk Kızılay’ının kan kampanyasına destek oluyoruz. İlk kanı ben verdim. Kan vermek hiç vakit almıyor, çok basit bir şekilde kan verebiliyorsunuz. Özellikle ülkemizin geçtiği, dayanışmanın maksimuma çıkmasının beklenildiği bu süreçte, ülkemizi savunan güvenlik güçlerimize, gazilerimize, yurdun bir köşesinde kan bekleyen hastalarımıza takviye olması açısından gençlerimizle birlikte bugün bu kampanyayı düzenledik” şeklinde konuştu.

GTÜ Rektörü Görgün’ün kan bağışının ardından öğrenciler, çalışanlar ve akademisyenler de kan bağışında bulundular.
Yorum Yazın