TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

'Ya bu işi adam gibi yapacaklar ya da bu şehirde kazı yapmayacaklar'

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, doğalgaz çalışmalarının aksadığını belirterek, 'Ya bu işi adam gibi yapacaklar ya da bu şehirde kazı yapmayacaklar' dedi.
'Ya bu işi adam gibi yapacaklar ya da bu şehirde kazı yapmayacaklar'
İHA - Başkan Aksu, düzenlediği basın toplantısında çalışmaları değerlendirip projeler hakkında bilgiler verdi.

Doğalgaz konusunda yanlış açıklamalar yapıldığını belirten Aksu, "Doğalgaz ihalesini alan Aksa firması işleri aksatıyor. 6 yılda Aksa adına çalışan 32 taşeron firma işi bırakıp gitti. Hal böyleyken, belediye izin vermiyor gibi gerçek olmayan açıklamalarla karşılaşıyoruz. Biz şehirdeki tüm hanelere doğalgaz verilmesi için ekstra çaba harcıyoruz. Belediye Başkanı, müdürler ve çalışan arkadaşlarımızla doğalgaz çalışmalarını takip eder olduk. Bu şehrin insanı doğalgaz kullanmak istiyor, biz bütün çalışmalarımızı bir kenara bırakıp doğalgaz firmasını takip ediyoruz, yazıktır. Ya bu işi adam gibi yapacaklar ya da bu şehirde kazı yapmayacaklar. 26 Haziran’a kadar onlara süre verdim. Çünkü yaz sezonu bizim asfalt sezonumuz. Biz yol yapacağız yol yapamıyoruz, kırdıkları yerleri aynı haliyle bırakıp gidiyorlar, biz tekrardan üzerinden sıfırdan yol yapıyoruz. Doğalgaz kazıları için 1,5 milyon aldık, 40 katından fazla belediye bütçesinden harcadık, böyle şey olamaz. Zeytinlik Mahallesi 1.5 yıldır doğalgazı bekliyor. Bundan sonraki yaptırımlarımız çok daha ağır olacak. Bu şekilde çalışma olmaz, bu şehrin insanını kimsenin mağdur etmeye hakkı yok" dedi.

"Türkiye genelinde İller Bankasına en az borcu olan belediyeyiz"

Yapılan çalışmalar ve 2018 yılındaki projeler hakkında bilgi veren Başkan Aksu, "Geçtiğimiz 2017 yılında 28 müdürlüğümüzle yine deyimi yerindeyse arı gibi çalıştık. Birkaç tane birimimizden bahsedecek olursak. İtfaiye araç filomuza 5 milyon değerinde yeni bir araç katıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü birimimiz şehirdeki eski parkların tamamını yeniliyor. Temizlik İşleri ekiplerimiz gece gündüz sabah 4’te başlıyorlar, dur durak bilmeksizin şehri temizliyor. Yeni yer altı konteynerlerini şehirde birçok bölgede uygulamaya koyduk. 2 bin 500 adet konteyner aldık, kar küreme araçlarımız tam tesisat hazır. Su Kanal Müdürlüğümüz hem kanalizasyon, hem içme suyu yapımlarına devam edip aynı zamanda yeni depo kuruyorlar. 2009 yılında biz göreve geldiğimizde insanlar evine tahtalar koyup giriyorlardı, şuanda ne kadar yağış olursa olsun bu şehirde böyle bir manzara yaşanmaz. Ben yıl boyu Giresun için çalışan şehrin insanına hizmet eden bütün ekip arkadaşlarımı kutluyorum, yeni yılda da aynı performansı göstereceklerine inanıyorum. Türkiye genelinde İller Bankasına en az borcu olan belediyeyiz. İmkanlarımızı kaynaklarımızı çok verimli kullanıyoruz. 2018 yılı içerisinde en az 70 Milyonluk yatırım yapmayı hedefliyoruz. Doğalgazın yaralarını saracağız" şeklinde konuştu.

Kamudaki taşeron işçilerin durumuna da değinen Başkan Aksu, "Taşeron olayı benim yüreğimi sızlatıyor. Belediyelerde özel şirketten kamu şirketine yatay geçiş söz konusu. Madem kadro veriyorsanız bu işçilerin özlük haklarını da teslim etmelisiniz. Böyle kanunlar KHK ile değil de mecliste vekillerle komisyonlarla çıkarılmalıdır. Görünen o ki çalışılmadan aceleyle çıkarılmış bir kanun. Birçok yerde; yüz kızartıcı suç işlememiş, mahkemelik olup, ceza almış ancak işe girip hayatı değişmiş, evlenmiş çocuğu olmuş sabıkalı çalışanlar var, bu insanları da düşünmeliydi bu kanun. Ben bu insanların kapı dışı kalmasını istemiyorum, bunu adil bulmuyorum. Bu sosyal bir yaradır. Yıllar önce işlediği suçtan dolayı insanları kapı dışarı bırakmak doğru değil. Yeni hayat kurmuş bir insanı dışlamak olmaz. Bu durumun düzeltilmesi için adım atılacağını umut ediyorum" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın