TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Yargıtay başkanı 'yargıda şeffaflık' için Bursa'da

Yargıda Şeffaflık Çalıştayı için Bursa'ya gelen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin'i makamında ziyaret etti.
Yargıtay başkanı 'yargıda şeffaflık' için Bursa'da
Salih Berktaş - Bursa'da yarın başlayacak "Yüksek Mahkemeler Zirvesi" için kente gelen ve bir dizi ziyarette bulunan Cirit, Bursa Adliyesi'ni de ziyaret etti.

Burada Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin'i makamında ziyaret eden Cirit, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bursa'da "Yüksek Mahkemeler Zirvesi"ni topladık. Bu etkinliğin ikincisini yapıyoruz. Birincisinde 13 devletin Yargıtay Başkanları gelmişti. Bu sene de bu etkinliği Balkanlarla birlikte yapmak istedik. Bu yıl ikincisi düzenlenecek zirvenin ardından yargıda şeffaflıkla ilgili İstanbul Bildirgesi'ni imza altına alacağız. Birleşmiş Milletler ile bu etkinliği düzenliyoruz. Çalıştayımızın konusu yargıda şeffaflık. İki gün sürecek bu çalıştayın sonunda, daha önceki çalıştayda hazırladığımız yargıda şeffaflıkla ilgili 'İstanbul Bildirgesi'ni imza altına alacağız. Bir iki çalışma daha yaptıktan sonra bu bildirge BM'nin yargıda şeffaflıkla ilgili İstanbul Bildirgesi olarak üye ülkeler tarafından tescil edildiğinde Bükreş Savcı Etiği gibi İstanbul Bildirgesi olarak geçecek. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bugün de bizim asıl yuvalarımız olan Bursa Adliyesi'ne geldik. Burada olmaktan da büyük memnuniyet duyuyoruz. 'Daha iyi bir adalet ve yargı sistemine nasıl ulaşabiliriz?' bunun çalışmasını yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Cirit'in programlarının yarın başlayacağı öğrenildi.
Yorum Yazın