TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Yemenli Cemil'in mühendislik hayali gerçek olacak

Ülkesinde inşaat işçiliği yaparken hayallerini gerçekleştirmek için geldiği Türkiye'de, Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünü kazanan Yemenli Cemil Akkut, mezun olduktan sonra da Türkiye'ye hizmet etmek istiyor.
Yemenli Cemil'in mühendislik hayali gerçek olacak
AA -

Ülkesinde inşaat işçiliği yaparken hayallerini gerçekleştirmek için geldiği Türkiye'de, Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünü kazanan Yemenli Cemil Akkut, mezun olduktan sonra da Türkiye'ye hizmet etmek istiyor.

Küçük yaşlarda babasıyla inşaatlarda çalışmaya başlayan Akkut, bir yandan da eğitimini sürdürdü.

Liseyi bitirdikten sonra mühendis olmak isteyen ve bu alanda iyi bir eğitim alabileceğini düşündüğü Türkiye'ye gelen Akkut, kısa sürede Türkçe öğrenerek 2014'te girdiği Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nda (YÖS) ADYÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünü kazandı.

Akkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikisi kız 8 kardeşi bulunduğunu, bunlardan 4'ünün de üniversiteden mezun olarak özel okullarda öğretmenlik yaptığını belirtti.

Kendisinin de küçük yaşlardan itibaren mühendis olmak istediğini ifade eden Akkut, "Çevremden Türkiye'de bu alanda iyi bir eğitim alabileceğimi duyuyordum. Bunun üzerine 2013'te Türkiye'ye geldim. Yaklaşık bir yıl İstanbul'de yaşadım ve Türkçe ile İngilizce öğrendim. 2014'te de YÖS'e girerek hayalim olan çevre mühendisliği bölümünü kazandım." ifadelerini kullandı.

Akkut, yaklaşık 3 ay önce de ülkesinde evlendiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Burayı çok seviyorum. Türkiye, eğitim için çok iyi bir ülke. Burada çok mutluyum. İnşallah mühendis olup Türkiye'ye hizmet etmek istiyorum. Burada iş bulamazsam ülkeme döneceğim. Üniversitede de öğrenci arkadaşlar başta olmak üzere hocalarım çok yardımcı oluyor. Adıyaman'da okumaktan dolayı çok mutluyum. Yaşamak için güzel bir kent, ayrıca huzurlu ve güvenli bir şehir. Ailemden ve eşimden uzaktayım ama zaman zaman Yemen'e gidip geliyorum."

"Umarım aynı yerde Türkiye için hizmet ederiz"

Yemenli öğrencinin sınıf arkadaşı Mehmet Kaçar ise Akkut ile üç yıldır aynı sınıfta olduklarını ve diğer arkadaşlarından hiçbir farkının olmadığını söyledi.

Kaçar, Akkut'a ülkesini aratmamaya çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Cemil arkadaşımızla meslektaş olacağız. Umarım aynı yerde Türkiye için hizmet ederiz. 25 kişilik sınıf mevcudumuz var. Sınıfta tek yabancı öğrenci olması nedeniyle de dikkat çeken bir arkadaşımız. Arkadaşlarımızla birlikte Cemil'e Türkiye'nin güzelliklerinden bahsediyoruz. Kendisi de Yemen'deki güzelliklerden bahsediyor. Çalışkan bir arkadaşımız. Kendisiyle çok iyi bir arkadaşız. Ayrıca Türkçeyi çok iyi konuşuyor."

Yorum Yazın