TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Yeni İşim Girişim Programı'nın ilk dersi yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı’nın, TRAKYAKA Türk Ekonomi Bankası TEB ile imzaladığı protokol kapsamında Trakya Bölgesi’ndeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla oluşturduğu ‘Yeni İşim Girişim Programı’nda yeni dönem ilk ders ile başladı.
Yeni İşim Girişim Programı'nın ilk dersi yapıldı
İHA - Yeni İşim Girişim Programı kapsamında başvuruda bulunan adaylardan iş projeleri beğenilenlere ilk dersini TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin verdi. Tekirdağ’da bulunan merkez hizmet binasında yapılan ilk derste, bu yıl seçilen 30 iş fikrine dahil 48 girişimci dışında geçen yılın ilk üç fikri de yer aldı.

Gençlere ve programa güveninin tam olduğunu belirten Genel Sekreter Şahin, bu dönemde gelen başvuruların içinden dereceye girecek çok aday olduğunu söyledi.

"İnşallah bunu uzun yıllar boyunca Trakya’da devam ettireceğiz"
Dersin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Mahmut Şahin, "Trakya Kalkınma Ajansı olarak bugün burada, geçen sene yapmış olduğumuz 'Yeni İşim Girişim' programımızın ilk eğitimi için bulunmaktayız. Geçen sene Trakya’dan yaklaşık, 90-95 tane girişimci adayımız başvuruda bulunmuş 30 tane arkadaşımızı eğitime almıştık, yaklaşık 6 aylık bir eğitimin sonucunda, jürinin seçmiş olduğu 3 tane güzel projenin sahiplerini 15 günlüğüne Kaliforniya’ya staj için gönderdik. Oralarda Google, Microsoft, YouTube, Twitter gibi şirketlerde birer gün staj yaptılar. Onların bütün masraflarını kalkınma ajansı olarak biz karşıladık" dedi.

TRAKYAKA olarak yaptıkları işlerde sürekliliği esas aldıklarını belirten Mahmut Şahin, "İnşallah bunu uzun yıllar boyunca Trakya’da devam ettireceğiz. Bu kapsamda yine 2017 yılı için yapacak olduğumuz yeni işim girişim programı için 48 tane arkadaşımızı eğitime aldık. Bu sene geçen seneden farklı olarak yaklaşık 190 tane arkadaşımız başvurdu. Geçen sene sadece Trakya’dan girişimcilerimiz varken bu sefer hem Marmara Bölgesi hem yurt dışından adaylarımız bu programa katılabilmek için başvuruda bulundular. Bu kapsamda 48 tane girişimcimiz, İstanbul, Çanakkale, Trakya ve bir tane de yurt dışından olmak üzere girişimcilerimiz şu an katılmış bulunmakta" diye konuştu.

"Gençlerimizi girişimci yapmak istiyoruz"
Yaptıkları çalışmalar ile amaçlarının Trakya’da girişimcilik algısını büyütmek olduğunu anlatan Mahmut Şahin, "Gençlerimizin sadece klasik işler olan memurluk ve fabrikalarda iş yapmaktan daha ziyade, hem sosyal girişimci hem ekonomik girişimci ve diğer alanlarda gençlerimizi girişimci yapmak istiyoruz. Hayatın her alanında gençlerimizi alarak, eğiterek, onları 50 puandan 100 puana çıkartarak başarı oluşturmak istiyoruz. Uzun vadede hedefimiz bu alanda iyi işler yapmış, yemek sepeti gibi, gitti gidiyor gibi, iyi işler yapmış örnek olacak firmalar veya yurt dışında Google, Microsoft gibi nasıl büyük markalar varsa, Trakya’dan da böyle marka ürünler veya üretimler çıkartarak, inşallah bu işlerden 100-200 milyon lira ciro yapan, iş yapan firmalar haline getirmek ve Trakya ekonomisine, doğal olarak da Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın