TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Yüreğir'de metruk binalar yıkılıyor

Yüreğir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede kullanılmayan veya sahibi tarafından terk edilen metruk binaları önleyici tedbir olarak yıkıyor.
Yüreğir'de metruk binalar yıkılıyor
İHA - Sinanpaşa Mahallesinde bulunan boş ve kullanılmayan binaların yıkımına başlandı. Yıkılan binaların molozları da Yüreğir Belediyesi ekipleri tarafından temizleniyor. 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, özellikle Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında evleri istimlak edilen ve yıllardır yıkılamayan binaların her yönüyle tehlike saçtığını belirterek, "Kentsel dönüşüm çerçevesinde evlerinin bedeli ödenen ve yıkılmayan binaları yıkarak ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçiyoruz. Bir anlamda suç işleme alanlarını ortadan kaldırıyoruz. Buraların kötü amaçlı olarak kullanılmasının önüne geçerken, kötü görüntüleri de ortadan kaldırıyoruz" şeklinde konuştu.

Metruk binaların vatandaşların sağlığını da yaşamlarını da olumsuz yönde etkilediğini belirten Başkan Çelikcan, "Buralar her yönüyle tehlike saçıyor. Güvenlik bakımından sakıncalı olan bu binalar görüntü ve çevre kirliliği de oluşturuyor. Çevresinde oturan vatandaşlara da büyük rahatsızlık veriyor. Bunları temizleyerek olumsuzları ortadan kaldırıyoruz" diye konuştu.
Yorum Yazın