TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Zırhlı Birlikler arazisinden geçecek bulvarda hızlı çalışma

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Zırhlı Birlikler arazisi içinden geçecek ve Sabancı Bulvarı ile Bağlıca Bulvarı’nı birbirine bağlayacak 5 bin 250 metrelik bulvarda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Zırhlı Birlikler arazisinden geçecek bulvarda hızlı çalışma
İHA - Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, nüfus yoğunluğunun her geçen gün artması ve trafik akışının büyük kısmının Eskişehir yolu üzerinden sağlandığı Bağlıca bölgesinde yaşanan ulaşım sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Zırhlı Birlikler arazisi içinden başlatılan yeni bulvar açma çalışmalarının gece gündüz sürdüğünü söyledi.

Üçpınar, 50 metre genişliğinde, 4 gidiş- 4 geliş olmak üzere emniyet şeritleri ile birlikte toplam 10 şerit olarak tasarlanan bulvarda, 4 sanat yapısının da imalatının devam ettiğini belirtti. Yeni bulvarın Sabancı Bulvarı’nın girişinde mevcut kavşağı iyileştirerek yeni bir yonca kavşakla mevcut yollara adapte edileceğini anlatan Vedat Üçpınar, "Bulvarda toplam 6 adet sanat yapısı bulunuyor. Yapımına başlanan 4 adet sanat yapısında fore kazık ve betonarme imalatları devam ederken, 2 sanat yapısında ise altyapı hatlarının deplase işlemleri yapılıyor" dedi.

Vedat Üçpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Projede; kuzey ve güney bölgelerini bağlayacak uzunluğu 35 metre olan (3x2) ve uzunluğu 48 metre olan (2x2) 2 adet alt geçit, yapımı devam eden devlet kurumlarının yeni bulvara bağlantısını hedefleyen 2 açıklıklı bir katlı kavşak, bulvarı kesen bir dereyi geçen 40 metre uzunluğunda bir köprü yapılması planlandı. Ayrıca Eskişehir yolundan (ANSE kavşağı tarafı) Bağlıca’ya gidecekler için 80 metre uzunluğunda 3 açıklı bir “U” dönüş köprüsü, bulvardan Eskişehir yoluna dönmek isteyenler içinde 60 metre uzunluğunda altgeçit U dönüşü, yapılması kararı alındı. Bulvar genelinde toplam 1 milyon 200 bin metreküp kazı ve dolgu çalışmasının yapımı devam etmektedir. Bununla beraber yağmur suyu imalatlarımız da başladı."

Öte yandan çalışmalar kapsamında, Zırhlı Birlikler içinden yapılan bulvarın Bağlıca Bulvarı ile kesiştiği noktaya yapılacak "U" dönüşü köprü için de çalışmalar başladı. Bu nedenle Bağlıca Bulvarı'nın çalışma yapılan bölümü trafiğe kapatılırken trafik akışı için servis yolu açıldı.
Yorum Yazın