TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

'1 Kasım seçimleri tek başına iktidar mı yoksa koalisyonla mı olacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ, 1 Kasım seçiminin özünün bir referandum seçimi olduğunu belirtti.
'1 Kasım seçimleri tek başına iktidar mı yoksa koalisyonla mı olacak'
Sultan Gedik - YOZGAT / İHA - Türkiye 2015-2019 arasını tek başına güçlü bir iktidarla mı devam ettirmeli yoksa koalisyonla mı devam ettirmeli bunun kararını vereceğini söyledi.

Memleketi Yozgat’ta seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ, vatandaşın 1 Kasım seçimlerinde esas değerlendirmeyi sandık başında yapacağını belirterek, “1 Kasım seçimleri 7 Haziran atmosferinden çok farklı. Geçen dört aylık sürede Türkiye’de hükümetin kurulamamış olması belirsizliğin devam ediyor olması pek çok kişiyi pek çok alanı olumsuz etkilemiş durumda. Vatandaşımız bu belirsizlikten dolayı rahatsızlığını ifade ediyor. Yeni dönemde belirsizliğin ortaya çıkmayacağı bir karar sandıkta çıkacağına ben inanıyorum. Şu anda AK Parti'ye dönük değerlendirmelere baktığımızda ben Yozgat ölçeğinden vereyim başka yerlerde de aynı şeyler olduğuna dair bizim seçim işleri başkanlığımıza gelen bilgiler var. 7 Haziran'a göre vatandaşımızın değerlendirmesi kucaklaması olaylara yaklaşımı çok çok farklı bir durumda. Bunu kendi ilim Yozgat’ta görüyorum başka illerde de gittiğim zaman görüyorum. Geçen Samsun’daydım orda da aynı şeyi gördüm. Bütün arkadaşlar aynı şeyleri söylüyor. Türkiye’nin diğer illerinde seçim çalışması yürüten arkadaşlarımızdan bize intikal eden raporlarda da AK Parti'nin bu seçimde oylarını daha da artıracağını ve inşallah tek başına iktidar olacağının işaretini veriyor. Son karara netice de azizi milletimizin kararıdır. Onlar ne derse o olur” dedi.

Bu seçimin özünün bir referandum seçimi olduğunu düşündüğünü vurgulayan Bozdağ, “Türkiye 2015-2019 arasını tek başına güçlü bir iktidarla mı devam ettirmeli yoksa koalisyonla mı devam ettirmeli esasında sandıkta kullanacağımız oyun ortaya çıkaracağı sonuç bu tek başına iktidara mı 'evet' diyeceğiz yoksa koalisyona mı 'evet' diyeceğiz. Oyumuzu verdiğimiz partilerin farklı olması bu soruların cevabını değiştirmeyecektir. Ben böylesi bir referandum oylaması şeklinde bu seçimin geçeceğini düşünüyorum. Türkiye son 13 yılda ciddi mesafeler aldı. Bunu elbette hükümetin gayretleri ile aldı ama siyasi istikrar güçlü iktidar iyi yönetim ve güven ortamında bunlar sağlandı. Bizim en büyük hazinemiz siyasi istikrarımız güçlü iktidar iyi yönetim ve güvendir. Bu hazine bizde olduğu sürece biz ülkemize daha iyi hizmet edebiliriz. Huzur, güvenlik ve istikrarın olmadığı bir ortamda ne demokrasinin sağlıklı işlemesi ne insan hakları ve hürriyetlerinin insanlarımız tarafından doya doya yaşanması, kullanılması ne de başka işlerin arzu edildiği gibi gitmesi mümkün değildir. İnşallah yeni dönemde yeniden istikrar, yeniden siyasi istikrar, yeniden güçlü iktidar ve yeniden iyi yönetim ortaya çıkacaktır. Ben hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Yorum Yazın