TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Kurumsal

100. Yıl Türk Sineması etkinlikleri

EVRENSEL MEDYA GRUP olarak, kendini sektörde sorumlu hisseden birçok kurum ve kuruluş gibi; Türk Sinemasının yüzüncü yılında sektörün bir asırlık sürecinin derinlik ve yoğunluğuyla, gözden kaçmış, gün ışığına çıkmamış hatıralarıyla, sıkıntılı ve sevinçli dönemleriyle, sanatçılarının vizyonsal yaklaşımlarıyla Türk Sinemasına yakışır bir gururu paylaşmak için adım attık. Sektörde, sorumluluğu olduğuna inandığımız bir çok kesimin katılımcı olabileceğini düşünerek iletişimde bulunduk.
100. Yıl Türk Sineması etkinlikleri
Çalışmalarımıza 2012 yılı ortalarında başladık. Logomuzu ve konsept adımızı her alanda tescil ettirdik, belgeselleri çektik, basılı malzemeler ve röportajlarda mesafe aldık.

Dünden bugüne tüm gelişmelerini anlatan yedi adet belgesel film çekimi, sempozyumlar, çalıştaylar, açık oturumlar, röportajlar, basılı malzemeler, yüz yıllık süreci gözler önüne seren kostüm defilesi ve materyal sergileri ve benzeri etkinliklerden oluşan bir konsepti ve sonuçta büyük bir ödül töreniyle taçlandıracak şekilde 14 Kasım 2014 ile 13 Kasım 2015 tarihleri arasında periyodik bir programla organize ettik.

Fakat, anlaşılmaz şekilde sektörün bazı kesimlerinden defansif bir direnç gördük. En başından bu yana Meslek birlikleri ile yaptığımız görüşmelerde , kendilerinin dışında herkese tepeden bakan, onları yok sayan ve küçümseyen bir patronaj anlayışıyla karşılaştık. Birlik ve beraberlik için oluşan bir Güç Birliği 'nin, bir Kartel Birliği 'ne dönüşmüş olduğunu farkettik. Görüşmelerden sektör adına motivasyonumuzu aşağı çeken üzgün duygularla ayrıldık. Fakat yayınlamış oldukları, kendilerini sektörün üzerinde gören prestij sarsıcı kamuoyu duyurusu, motivasyonumuzun yükselişine katkı yapmış oldu. Bunun için teşekkür ederiz.

Evrensel Medya Grup , aynı zamanda meslek birlikleri arasındaki yapımcı meslek birliklerinden FİYAP 'ın yapımcı üyesidir.

Şunları rahatlıkla söyleyebiliriz;
Sektörün sorunlarını birlik ve beraberlik içinde çözebilmek için Güç Birliği oluşturan Meslek Birlikleri, 12-13 yıldır asli görevlerini yerine getirmeleri sayesinde, sektörde tüzel veya özel, bir kurum veya bir kişi bir kuruş telif alabilmiş midir? Yoksa yıllar, yönetiminde bulunduğunuz tüzel kişiliklerin kimlikleriyle kendinizi ifade etmekten öteye gitmeyen bir şovla boşa mı geçmiştir? Bu güne kadar içe dönük üretmiş olduğınuz rahatlığın, bizlere yansıyan rahatsızlıklarını üyeniz olarak hatırlatırız.

Ayrıca, Fikir Mülkiyet Hukuku Haklarını korumak amacıyla kurulmuş olan birliklerin kendi üyelerinin telif hakkına müdahale etmeleri, amaçlarının saptığını da göstermektedir.

Evrensel Medya Grup olarak gerek yapmış olduğumuz 3 sinema filmi , 350 TV programı , 30 Belgesel, 24 Tiyatro oyunununa , Yüzlerce Organizasyona ve dahası 100. Yıl ile ilgili yapılan tüm çalışmalarımıza hiçbir kamu veya tüzel kişilikten destek alınmadan tamamen kendi öz sermayemizle yapmış olmamız sinemaya ve sanata duyduğumuz sevdanın gerçek yüzüdür.

Yönlendireceğimiz daha birçok iddiayı, iddialarımıza gelecek yanıtlara, karşı yanıt olarak saklı kalmak kaydıyla şimdilik devam etmiyoruz.

Sonuç olarak, konseptin en önemli yansıması olacak olan ödül törenini; sektörün önünde adeta bir baraj gibi duran bu anlayış kalabalığı nedeniyle, sektörü kucaklayan Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde daha sağlıklı olacağı düşüncesiyle organizasyonumuzdan çıkardık. Önemli olan, sinemamızın layık olduğu büyüklükte bir kutlamaya sahip olması anlayışındayız. Bu gecenin düzenlenmesi için bize destek çıkarak çalışmalarımıza katılan sinemanın değerli büyüklerine, kuruluşlara ve tüm emektarlara teşekkürü borç biliriz. Yola çıktığımız çalışma arkadaşlarımız ve sinemaya emek vermiş destekçilerimizle, diğer etkinliklerimiz eksiksiz ve daha da geliştirilerek devam edecek, sinemamızın emekçileriyle ve sinemasever halkıyla buluşacaktır.
Yorum Yazın