TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

11 aylık Hasan’ın doğumla başlayan sağlık çilesi

Antalya’da, 11 ay önce dünyaya gelen Hasan'ın doğumun ardından başladığı yoğun bakım ve hastane süreci 11 aydır çileye dönüştü.
11 aylık Hasan’ın doğumla başlayan sağlık çilesi
Fatma Güler - ANTALYA / İHA - Hastanelerde büyüyen Hasan, beyin damarı kökünün kanaması nedeniyle hareket edemiyor.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan Mustafa (34) ve Refike Civelek (38) çiftinin iki çocuklarından en küçüğü 11 aylık Hasan’ı doğumdan sonra kucaklarına bile alamadan yoğun bakım odaları ve hastane köşelerinde büyüttü.

Minik Hasan, doğumun ardından apar topar yoğun bakıma alınarak 35 gün boyunca yaşam mücadelesi verdi. Manavgat’tan Akdeniz Üniversitesi Hastanesine tedavi için gelen Hasan’ın hareket kabiliyeti tamamen kısıtlı ve aldığı ilaçlar nedeniyle sürekli uyuyor.

DOĞUMU YAPTIRAN DOKTOR BAŞKA YOĞUN BAKIM DOKTORU BAŞKA ŞEY SÖYLEDİ
Manavgat ilçesinde özel bir hastanede dünyaya gelen ve doğumun ardından yoğun bakıma alınan Hasan ile ilgili doğumu yaptıran görevli doktorun “Solunumunda küçük bir sorun var birkaç güne düzelir” dedi. Ancak yoğun bakımdaki doktor aileye “Bebeğin doğum anında zorlanması ve zor doğum yapılması nedeniyle beyin kökü damarında kanama var” dediği öğrenildi. Doğum anında zorlandığını ifade eden Refike Civelek, şöyle konuştu: “Doğuma kadar 9 ay doktora gidip geldim. Zeka taramasına kadar her kontrolü yaptırdım. Doğuma geldim, doğum yaparken zorlandım. Çocuğumu doğumdan sonra hiç görmedim. Yoğun bakıma kaldırmışlar. Bana doğum yaptıran doktor çocuğun durumuyla ilgili aileme çocuğun solunum yetersizliği olduğunu birkaç güne kadar iyileşip geleceğini söylemiş. Ancak yoğun bakımdaki doktorlara sorduğumuzda bana doğum yaparken meydana gelen zorlamadan olduğunu söylediler.”

“ÇOCUĞUN HAREKET KABİLİYETİ YOK”
Hareket kabiliyeti tamamen kısıtlı olan 11 aylık bebek, yapması gereken emekleme hareketlerini dahi yapamıyor. Minik Hasan, verilen ilaçların etkisiyle sürekli uyuyor. Asgari ücretle çalışan baba Muhammet Civelek, oğlu Hasan’ın kriz ve nöbet anlarında kasıldığını ve nefes alamadığı için hayatını kaybetmesinden korktuğunu söyledi. Sürekli hastanelere gidip gelmek ve Manavgat’tan Akdeniz Üniversitesine gelmek için birikimlerini harcadığını ifade eden Civelek, 50 bin TL borcunun olduğunu belirterek şöyle konuştu: “9 ay boyunca doğuma kadar sürekli kontrollere geldik. Doğum olunca yarım saat sonra çocuğumu solunum yetersizliği diyerek yoğun bakıma aldılar. 35 gün özel bir hastanede yoğun bakımda kaldı. Ne olduğunu sorduğumda beyin damar kökünde kanama olduğunu söylediler. Taburcu oldu daha sonra çocuğun durumu yine ağırlaşmaya başladı. Nöbet geçirip nefes alamaz hale geliyor. Sürekli hastaneye gelip gidiyoruz. Çocuğun hareket kabiliyeti yok. Şu an hareket edemiyor. Maddi gücüm kalmadı sürekli hastanelere gelmekten işime gidemedim. 50 bin TL borcum var. Manavgat’tan buraya getirmekte zorlanıyorum. Doktorlar ne olacağını bilemiyor.”

Tedavi edecek maddi gücü kalmayan baba Civelek’in tek isteği uzanacak bir yardım eli bekliyor.
Yorum Yazın