TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

21-28 Nisan Ebeler Haftası

Samsun Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal, 'Anne, çocuk hastalık ve ölümlerini azaltmaya odaklanan ebelik, toplumun en temel ihtiyacı için hayati bir hizmet vermektedir' dedi.
21-28 Nisan Ebeler Haftası
Ozan Koltuk - SAMSUN / İHA - Her yıl 21-28 Nisan tarihleri arasında kutlanılan Ebeler Haftası dolayısıyla açıklama yapan Samsun Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal, ebeliğin toplumda vazgeçilmez meslekler arasında olduğunu söyledi.

Müdür Dr. Köksal, "İnsanların hayati süreçleri gereği gebelik, doğum, emzirme gibi sağlık açısından son derece önemli deneyimler geçiren kadınların sağlığı, toplum sağlığının en önemli boyutunu oluşturmaktadır. Annenin sağlığı, çocuğun sağlığını ve dolayısıyla ailenin sağlığını doğrudan etkileyen bir faktördür. Bu nedenle, gebeliğin ve anneliğin güvence altında olması, bebeklik, çocukluk ve ergenlik dönemlerinin en az risk altında, hastalık ve sakatlıklardan uzak olarak geçirilmesi gerekmektedir. Bu açıdan bakıldığında, anne, çocuk hastalık ve ölümlerini azaltmaya odaklanan ebelik, toplumun en temel ihtiyacı için hayati bir hizmet vermektedir" dedi.

Anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi için pahalı ilaç ve teknolojinin gerekmediğini söyleyen Köksal, "Anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi, pahalı ilaç, araç gereç ya da ileri teknoloji gerektirmemektedir. Anneliği güvenli hale getirmek için ailelerin ve gebelerin temel bakıma ulaşmalarında ebelerin rolü büyüktür. Ana çocuk sağlığı hizmetleriyle birlikte doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebelik yüklendiği bu önemli misyon ile, toplum için vazgeçilmez meslekler arasında yer alır. Ebelik mesleğinin önemine dikkat çekmek için, dünyada ve ülkemizde her yıl '21-28 Nisan Ebeler Haftası' olarak kutlanmaktadır. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak ağır fedakârlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebelerimizin ve ebe adaylarımızın bu güzel günlerini kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz" diye konuştu.
Yorum Yazın