TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

250 bin TL'lik kaçak sigara ve tütün ele geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ekiplerince İstanbul’da gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, 251 bin 188 TL değerinde kaçak sigara ve tütün ele geçirildi.
250 bin TL'lik kaçak sigara ve tütün ele geçirildi
İSTANBUL / İHA - Yapılan ilk operasyonda, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri bir ihbarı değerlendirerek İstanbul’da kargo şirketleri üzerinden sigara kaçakçılığı yapıldığı bilgisine ulaştı. Gümrük Muhafaza ekipleri, hızlı kargo yoluyla yapılan kaçakçılık faaliyetleri üzerine çalışma başlattı. Ekipler, bir kargo şirketinin Güngören şubesinde inceleme başlattı. Yapılan incelemelerde 9 çuval ve 10 adet plastik bidon içerisine gizlenmiş değişik marka ve miktarlarda 29 bin 380 paket sigara olduğu belirlendi. Hızlı kargo yoluyla transferi yapılan kaçak sigaranın gümrüklenmiş değeri 243 bin 788 TL olarak tespit edildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen diğer bir kaçakçılık operasyonu da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yapıldı. KKTC Ercan Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen bir yolcunun yeşil hattı geçtikten sonra X-Ray cihazı ile bagajında kontrol yapıldı. Yapılan kontrolde şüpheli yoğunluk görüntüsü alınması üzerine valiz fiziki aramaya tabi tutuldu. Valizde 50’şer gramlık paketler içerisinde toplam 425 paket (21 kilo 250 gram) tütün ele geçirildi. Ele geçirilen tütünün gümrüklenmiş değeri 7 bin 400 TL olarak tespit edildi.

Toplam 251 bin 188 TL değerindeki iki kaçakçılık olayı hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde suç duyurusunda bulunuldu. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ekonomiye büyük zararlar veren her türlü kaçakçılıkla mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüldüğü ve vatandaşların ücretsiz Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı’na bildirimde bulunarak bu mücadeleye katkıda bulunabilecekleri belirtildi.
Yorum Yazın