TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

29 yaşından sonra dünyası karardı

Tokat’ın Turhal ilçesinde 10 yıl önce geçirdiği bir hastalık nedeniyle görme yetisini kaybeden Serdal Kazan, kornea nakli olabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.
29 yaşından sonra dünyası karardı
Ali Sürüm - TOKAT / İHA - Turhal ilçesi Hamam Mahallesi’nde emekli Yaşar Kazan’ın 4 çocuğundan ikincisi olan Serdal Kazan (39), yaklaşık 10 yıl önce oto yıkamacı işinde çalışırken ayaklarında oluşan romatizma hastalığı sonucu tedavi görmeye başladı. Hastalığın iddiaya göre gözlerine kadar ilerlemesi sonucu Kazan, gözlerinden ameliyat oldu.

Daha sonra gözlerinde kornea bozukluğu oluşan Kazan, her iki gözünde de defalarca operasyon geçirdi. Bir gözünde tamamen görme kaybı yaşayan, diğer gözü ile sadece aydınlık ve karanlığı fark edebildiğini ifade eden Kazan, ailesi birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Anne ve babasının destekleri ile işlerini görebilen Kazan, evden dışarıya birisinin yardımı olmadan çıkamıyor.

Katarak ameliyatından sonra gözündeki merceğin değiştirilmesi sonucu görme kaybı yaşamaya başladığını belirten Kazan, “Kornealarım ödem kapmış o nedenle gözlerimi kaybettim. Yanlış teşhis sonucu bu duruma kadar geldim. Tekrar görebilmem için kornea nakli gerekiyor ama maddi durumumuz yok. Gözüm ilaçlı tedaviyi artık kabul etmiyor. Nakil olduğumda görebileceğimi söylediler. Benim elimden tutacak, tedavi desteği verecek bir hayırsever bekliyorum” dedi.

OĞLUNU TEKRAR GÖREBİLMEYİ İSTİYOR
Sağlıklı bir insanken görme yetisini kaybetmesi sonucu önce işinden sonra da eşinden ayrıldığını ifade eden Kazan, en çok oğlunu tedavi olarak tekrar görebilmeyi istediğini belirterek, “Oğlum görme kaybı yaşadığımda bir yaşlarında idi. Şu an 11 yaşına girecek. Ben 1 yaşındaki halini hatırlıyorum. Onun için bir göz istiyorum. Daha gencim kendi işimi kendim görüyüm istiyorum kimseye bağlı olmak istiyorum 29 yaşına kadar görürken göremez duruma gelmek ağır geliyor. Allah’ım bunun da gücünü veriyor ama çok zor bir durum” diye konuştu.

Şeker fabrikasından emekli baba Yaşar Kazan ise oğlunun tedavisi için kredi çekerek borçlandığını, halen o borçları ödemeye çalıştıklarının ifade ederek, “Başka bir gelirimiz yok, yetiştiremiyoruz. Para olmayınca da böyle kalıyor. Tedavi için imkanımız yok” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın