• Genel

3. Malatya Anadolu Kitap Fuarı'nın hazırlıkları devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kitap fuarının Türkiye'de sayılı fuarlardan birisi haline geldiğini söyledi.
3. Malatya Anadolu Kitap Fuarı'nın hazırlıkları devam ediyor
Ozan Koltuk - MALATYA / İHA - 3. Malatya Anadolu Kitap Fuarı'nın hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

29 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan fuar ile ilgili hazırlıklar kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında fuar çadırı kuruluyor.

Kitap fuarında incelemelerde bulunan Başkan Çakır, "Malatya'mızda çok sayıda fuar düzenliyoruz. Senede 6 tane önemli fuarımız var. Bunların başında kitap fuarı geliyor. Kitap fuarı, Türkiye'de sayılı fuarlardan birisi haline geldi. Nüfus oranına baktığımız zaman katılım ve ziyaretçi açısından Türkiye'nin en önemli en büyük fuarı sayılabilir. Dolayısıyla İstanbul, Ankara ve Kocaeli gibi illerimizden sonra düzenlemiş olduğumuz en ciddi ve katılımlı fuar. Malatya okuyan, tartışan, ülke sorunlarına duyarlı bir şehir. Bu açıdan Malatya'da iyi bir potansiyelin olduğu ortaya çıktı. Bunun için sadece Malatya'mız değil, çevre illerimizden çok sayıda katılım oluyor. Dolayısıyla buna en güzel hazırlığı yapıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ FUARLARI ARASINDA YER ALIYOR"
Çakır, fuarla ilgili hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Fuarımıza 300'e yakın yayınevi katılıyor. 150 yazarımızda okuyucularla buluşacak. Çocuklarımızın okudukları kitapların yazarlarıyla buluşması; çocuklarımızın kendilerine olan güvenlerinin artması ve okumaya daha çok meyil etmesi adına fuarımız büyük önem taşıyor. Fuarımıza bu senede en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız. Malatya Büyükşehir Belediyemizin yanındaki çadırımız fuarımıza fazlasıyla değer. 5,5 dönümlük kapalı alan oluşturuyoruz. Ek çadırlarımızla birlikte 6-7 dönümlük bir alanı kapatıyoruz. Her türlü hazırlığı şuana kadar tamamlamış durumdayız" ifadelerini kullandı.

Fuara yayınevlerinin yoğun bir ilgi gösterdiğini kaydeden Çakır, "Aylar öncesinden yerimiz kalmadı. Aslında bu yer, yeterli gelmiyor. 50'nin üzerindeki talebede cevap veremedik. Ama bu fuar, Türkiye'de ilk 3'e, 4'e giren fuarı konumunda bulunuyor. Üçüncüsünü düzenleyeceğimiz fuarımıza, bütün Malatyalıların ve öğrencilerimizin katılmasını talep ediyorum" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın