TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

4/C 'lilere iş garantisi

Memur-Sen’in Plan Bütçe Komisyonu'ndaki Torba Yasa çalışmalarında gündeme getirdiği 4/C’lilere iş garantisi getiren önerge verildi.
4/C 'lilere iş garantisi
ANKARA / İHA - Konu hakkında açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, “Konu defalarca tarafımızca gündeme getirilmiştir. Plan Bütçe Komisyonu'ndaki Torba Yasa çalışmalarında da gündeme getirdiğimiz önerge Genel Kurul görüşmelerine taşınacağına dair söz almıştık. Sözü bizzat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik vermişti. Ve bugün Bakan Çelik önergenin verildiğini duyurdu” dedi.

“Önergenin kabul edilmesi öncelikli konu olup, özlük haklarıyla ilgili düzenleme konusu da takibimizdedir” diyen Tonbul, “Bu önerge kabul edilirse geçici statünün daimi statüye dönmesi, yani sürekli iş garantisi anlamına gelir. İşin sürekliliği Anayasa'nın eşitlik ilkesi gereği özlük hakları konusunda da eşitliği sağlayacaktır. Ayrıca sosyal haklarda da diğer çalışanlarla eşitliğin sağlanması da söz konusu olacaktır. Olayı değersizleştirmek isteyenlere kulak verilmemesi, Memur-Sen’in öncelikli konusundan olan 4/C’liye kazanımların iş garantisinden sonra da devam edeceğinin bilinmesini isteriz. Adalet sağlanana kadar direneceğiz” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın