TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

63 yıldır her ramazan ayında mukabele okuyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 13 yaşından beri her Ramazan ayında mukabele okuyan 76 yaşındaki Haydar Çaturoğlu, Allah kısmet ederse ve sağlık verdiği müddetçe okumaya devam edeceğim. Allah’tan istiyorum ki Kur’an okurken benim canımı alsın, çünkü ben Kur’an okuduğum zamanki huzuru hiçbir yerde bulamıyorum dedi.
63 yıldır her ramazan ayında mukabele okuyor
ZONGULDAK / İHA - Alaplı Merkez Camisinde 13 yaşında mukabeleye okumaya başlayan 76 yaşındaki Haydar Çaturoğlu, 63 yıldan beri aralıksız olarak her Ramazan ayında öğle namazından önce mukabele okuyor. Dedesinin isteğiyle ilkokulu bitirdikten sonra hafızlığa başlayan Çaturoğlu, bir sayfa okuyarak başladığı mukabeleyi ömrü yettiğince sağlığı el verdiği müddetçe okumaya devam edeceğini söyledi.

Kur’an okurken ki huzuru hiçbir yerde bulamadığını belirten Çaturoğlu, son nefesini Kur’an okurken vermek isteğini dile getirerek şöyle konuştu: “13 yaşında mukabeleye başladım. O zaman bir sayfa okuyarak başladım. Daha sonra daha çok okumaya başladım. Burada mukabele okumak tarihi bir gelenek, daha 3-5 yaşında iken camilerde mukabele okunuyordu. Eskiden bir mukabeleyi 30 kişi birden okurdu. Onlar kalkınca ben okumaya başladım. 76 yaşındayım 63 yıldır okumaya devam ediyorum. İki sene İstanbul’da, bir yıl Kdz. Ereğli’de geri kalanı ise Alaplı Merkez Camisinde okudum. Allah kısmet ederse ve sağlık verdiği müddetçe okumaya devam edeceğim. Allah’tan istiyorum ki Kur’an okurken benim canımı alsın, çünkü ben Kur’an okuduğum zamanki huzuru hiçbir yerde bulamıyorum. Dedem ilkokulu bitirdikten sonra hafızlık yapmanı istiyorum, olur musun? dediğimde o zaman hafızlığın ne olduğunu bilmiyordum. Bende olurum dedim. Böylelikle hafızlığa başladım”
Yorum Yazın