TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Yaşam

8 ayda 53 kilo verdi

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde yaşayan Gülseren Aksu, geçirdiği tüp mide ameliyatı sonrasında 120 kilodan 67 kiloya düştü.
8 ayda 53 kilo verdi
Çanakkale’nin Ezine ilçesinde yaşayan Gülseren Aksu, geçirdiği tüp mide ameliyatı sonrasında 120 kilodan 67 kiloya düştü.
Ezine’de yaşayan 3 çocuk annesi Gülseren Aksu, yıllardır fazla kilolarından şikayetçiydi. 120 kiloya kadar ulaşan Aksu, fazla kiloları sebebiyle yürüyemez hale geldi. Birçok hareketi yapamayan ve hayatı kısıtlanan Aksu, kilo vermek için uğraşsa da başaramadı. Çareyi tüp mide ameliyatı olmakta bulan Aksu, 8 ayda yaklaşık 60 kilo verdi. Hayata yeniden başlamış gibi olduğunu söyleyen Aksu, kilo problemi olanlara da bu yöntemi tavsiye etti.
Aksu, “120 kiloydum. İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne başvurdum. Orada doktor Metin Karadeniz’in tüp mide ameliyatıyla birçok hastayı normal kilosuna getirdiğini duymuştum. Ben de müracaat ettim. Yapılan tüp mide ameliyatı sonrasında 67 kiloya kadar indim. Aslında bu ameliyatı olmadan önce çok fazla sorun yaşıyordum. Yürüyemiyordum, merdiven çıkamıyordum, hiçbir fiziksel aktiviteyi yerine getiremiyordum. Ameliyattan sonra artık koşar adım merdiven çıkabiliyorum, yürüyebiliyorum, her işimi rahatlıkla yapabiliyorum” dedi.
Ameliyatla birlikte doktorun tavsiye ettiği diyeti de uyguladığını söyleyen Aksu, “Ameliyattan sonra doktorumun tavsiye ettiği gibi ilk 15 gün sıvı daha sonra ise pürelerle beslendim. Ondan sonra her şeyden azar azar yemeye başladım. Bence obezite günümüzde bir ölümcül hastalık. Kanser, şeker hastalığı gibi tehlikeli. Bu ameliyatı olan herkes sağlığına kavuşsun istiyorum. Şimdi beni görenler de artık tanıyamıyor. Bazen ‘anneni çağır, ablanı çağır’ diyorlar. Bu beni daha çok mutlu ediyor” diye konuştu.
Yorum Yazın