• Spor

A Milli Takım, Hollanda galibiyetine kilitlendi

Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim, matematiksel olarak şanslarının devam ettiğini ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.
A Milli Takım, Hollanda galibiyetine kilitlendi
İHA - Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli futbolcu Caner Erkin, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda yarın oynayacakları Hollanda maçı öncesi karşılaşmanın oynanacağı Amsterdam Arena Stadı’nda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Fatih Terim, Ömer Toprak’ın milli takıma gelmemesi ile ilgili sorulan soruya, "Böyle şeyler oluyor. Olmamasını diliyoruz ama oluyor. Bunun milli takıma yansımaması için, herkes el birliğiyle çalışıyor. Ömer’in de burada olmasını isterdim. Niyetimi de açıkça belirtmiştim. Dünyanın her yerinde böyle bir hakkı var. O da aynı şeyi düşünmüştür. Burada çok da fazla bir konu olmadı açıkçası. Hakan da iyi bir çocuk. Gökhan da her zaman özür diledi. Burada kulüp gözetmeksizin çalıştığımız uzun yıllar sonrasında amacımız herkesi ay-yıldız altında toplamaktır" cevabını verdi.

"BULUNDUĞUMUZ YER OYUNUMUZUN HAKKI DEĞİL"
Hollanda maçıyla ilgili olarak ise Terim, "Bir gerçeği ortaya koymak lazım. Dünya 3’üncüsünden bahsediyoruz. Hollanda futbolu diye bir kavram var. Önemli ve güçlü bir rakiple oynayacağız. Ama şu da var; Hollanda da Çek Cumhuriyeti’yle oynadı. Biz de oynadık. Baktığımızda biz müthiş oynamışız. 10 pozisyona girmişiz. Biz sadece İzlanda’ya karşı kötü oynadık. Bunu da maç sonrası söyledim. Hollanda iyi bir takım. En az onlar kadar mücadele etmelisiniz. Bulunduğumuz yer oyunumuzun hakkı değil" şeklinde konuştu.

"LİNÇ ETMENİN GEREĞİ YOK"
Yaşanan gerginliklere de değinen Terim, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Böyle bir basın toplantısında üzücü olan taktiğimizi konuşmamız gerekirken; Ömer, Hakan ve tabii ki Emre konusunu konuşuyoruz. Bu bizim hastalığımız. Başka yerlerdeyiz. Sahada olanın sahada kalması gerekir. Emre’nin yaptıklarını tasvip ettiğim anlaşılmasın. Kampa geldiğinde onunla da konuştum. Ama hedef göstermek güzel bir şey değil. Milli kamptayken böyle bir şey olduğu zaman daha da kötü. Çok üzüldüğünü görüyorum. Yaptığı birçok şeyi tasvip etmediğimi kendisine de söyledim. Ama bu durum Emre’nin iyi yönlerini görmemize engel değil. Linç etmenin gereği yok ki. Bunları biz de yapıyoruz. O da isteyerek yapmadığını söylüyor. Ama olay farklı yerlere gidiyor."

"BURADA KIRMIZI-BEYAZ DIŞINDA RENK YOK"
Ligde yaşananlardan uzak kalmak istediklerini belirten deneyimli teknik adam, "Buranın iki rengi var. Biri kırmızı, biri beyaz. Burada başka renk yok. Burası kulüp fanatizminden uzak olması gereken bir yer. Hassas ve adil davranmak zorundayız. Emre’nin, Gökhan’ın kötü günler geçirdiğini söylemek zorundayım. Bu durum diğer arkadaşlarını da etkiliyor. Biz bilerek buraya geldik kamp için. Derbi sonrası sonuç ne olursa olsun kampı ülke dışına aldık. Yanılmadım. Keşke yanılsaydım. Ama uzak kalamıyorsunuz" dedi.

"TÜRKİYE’NİN BU GALİBİYETE ÇOK İHTİYACI VAR"
Karşılaşmadan mutlak galibiyetle ayrılmak istediklerini ifade eden Fatih Terim, "Türkiye’nin bu galibiyete çok ihtiyacı var. Bu maçın bir de Türkiye ayağı var. Türkiye’de Hollanda ile oynayacağız. Eğer fikstür küçük de olsa avantajsa bunu da kullanmamız gerek. Matematiksel olarak şansımız var. Tamam diyecek halimiz yok. Kura çekildiği zaman da söyledim; garip bir grup. Çok şey olabilir. Kaybedersek çok şey gitmiş olur ama onun dışındaki sonuçlar bizi ileriye götürür" diye konuştu.
Terim, Hollanda karşısında dikkatli ve zekice bir oyun ortaya koyacaklarını da sözlerine ekledi.

ERKİN: "HOLLANDA’YI YENDİĞİMİZDE HER ŞEY DEĞİŞECEK"
Milli futbolcu Caner Erkin ise, Hollanda maçından mutlaka puanla ayrılmak istediklerini belirterek, "Hollanda’yı yendiğimizde her şey değişecek. Bizim için de grup için de. İyi bir kamp süreci yaşadık. Maça çok iyi konsantre olduk. Anlımızın akıyla çıkacağız. Birlik olduğumuz sürece kazanamayacağımız bir maç yok" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın