TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Adana'da bir işçi daha düşerek hayatını kaybetti

Adana’da bir duvar ustası, çalıştığı inşaatın 6. katından düşerek hayatını kaybetti.
Adana'da bir işçi daha düşerek hayatını kaybetti
ADANA / İHA - Edinilen bilgiye göre, olay merkez Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi’nde meydana geldi. Bir süre işsiz kalan evli ve 5 çocuk babası Ömer Sönmez (50), 2 ay önce Yurt Mahallesi’nde yapılan apartman inşaatına duvar ustası olarak günlüğü 70 liradan işe girdi. Sönmez bugün sabah da tatil olmasına rağmen çalışmak için inşaata geldi.

Sabah saat 07.30’da işbaşı yapan Sönmez aşağıdan vinç ile gönderilen tuğlaları alarak 9 katlı binanın 6. katındaki balkonunun duvarını örmeye başladı.

TUĞLALARIN ÜZERİNE DÜŞTÜ
Saat 08.00 gibi vinç tuğla getirdiği sırada vincin kapısını açıp tuğlayı almak isterken Sönmez dengesini kaybetti. Sönmez son anda vincin kapısını tutarak kurtulmak istedi ancak kapı da kırılınca onunla birlikte aşağıda ördüğü tuğlaların üzerine sırt üstü düştü. İnşaattaki diğer işçiler olay yerine ambulans çağırdı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri merdiven ile tuğlaların üzerine çıkıp Sönmez’e müdahale etti. Sağlık ekipleri işçiyi kurtarmak için dakikalarca uğraştı ama kurtaramadı. Sönmez’in cenazesi tuğlaların üzerinde kaldı. Sönmez’in iş güvenliği için taktığı bareti ise yanı başında kaldı.

ARKADAŞLARI PERİŞAN OLDU
Sönmez’in ölüm haberiyle birlikte onunla çalışan arkadaşları yasa boğuldu. Gözyaşlarını tutamayan Sönmez’in arkadaşları duvara yatarak şoku atlatmaya çalıştı. İnşaatın etrafındaki apartman sakinleri de korkulu gözlerle tuğla üzerinde yatan Sönmez’in cenazesine baktı. Bazı vatandaşların korkusu gözlerine yansıdı.

3 GÜNDE 2 İŞÇİ DÜŞÜP ÖLDÜ
Adana’da Pazartesi günü de bir rezidansın inşaatında 15. kattan Mehmet Acar isimli bir işçi düşerek hayatını kaybetmişti. Bugün Sönmez’in inşaattan düşerek hayatını kaybetmesiyle 3 günde 2 işçi düşerek hayatını kaybetti. Ölümlerin yanı sıra bu arada düşmeden dolayı da 5 işçi yaralandı.
Yorum Yazın