TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Adanaspor'da Amigo krizi

Adanaspor Basın Sözcüsü Bülent Uzel, Adanasporlu bir tribün amigosunun, tribünleri başkan Bayram Akgül aleyhine provoke ettiğini ve karalama kampanyası başlattığını belirterek, yerel bir gazetede de bu hareketi sürdürmesinin bardağı taşırdığını kaydetti.
Adanaspor'da Amigo krizi
ADANA / İHA - Bülent Uzel, yaptığı yazılı açıklamada ismini belirtmediği bir tribün amigosunun yerel bir gazetede yaptığı açıklamaların bardağı taşırdığını söyledi.

Amigoyu, “Başkan Bayram Akgül’ün iki gün önce yaptığı birlik ve beraberlik çağrısına kendisine tribünlerde ’Reis’ diye bağırttıran, kompleksli” diye nitelendiren Uzel, şöyle devam etti:
“Son birkaç sezondur takımlarına zarar verme adına koltuk kıran, saha kapattıran hatta turuncu-beyazlı formayı taşıyan futbolcusuna ve teknik direktörüne küfür eden, en önemlisi 8 sezondur hiç kimsenin desteğini almadan takıma sahip çıkan başkanımız Bayram Akgül’e küfür ettirerek sosyal medya aracılığı ile bunu kitlelere yayan sözde amigonun başkanımızın son yaptığı çağrıya haddini aşarak ’Lafa değil ,icraata bakarız’ cevabı, bir kulübü temsil eden
başkana yapılmış en büyük saygısızlıktır. Bu şahıs ayrıca açıklamasında ’Biz ağacın dalı değil ,köküyüz’ şeklinde hadsiz söylemlerini sürdürmesine rağmen, kulübümüz başkanımız ve camiamız tarafından ciddiye alınmamıştır.

Yaşları 14-15 olan gençleri yanına alarak sosyal medya aracılığı ile başkanımıza ve ailesine ağza alınmayacak küfürler edilmesinin zeminini hazırlayan sözde tribün lideri, daha geçen sezonun seyircili ilk maçında takımızın yediği her gol sonrası diğer taraftarlarımızı tahrik ederek başkanımız için karalama kampanyası başlatmıştır.”

"BAŞKANIMIZA YAPILAN BU HARARET İÇEREN KONUŞMALAR KARŞISINDA SUSKUN KALMAYACAĞIZ"
Gidilen her deplasmanda amigo liderliğinde olay çıkartıldığını, mola yerlerinin talan edildiğini ve ligde mücadele eden takımlarla olan ilişkilerde yara alındığını ifade eden Uzel, “İki sezon önce Adana’da oynadığımız Manisa maçı öncesi kendisini taraftarın reisi olarak gören sözde amigo, ’Bu maçın sonuna kadar destekleyin, sonuç kötü olursa gerekeni yapın’ ifadesini kullanarak maç sonunda yaşanan olayları tetiklemiş ve bir sezon sonra 3 müsabakayı seyircisiz oynamak zorunda bırakılmışızdır. Adanaspor camiası dik duran onurlu bir duruş sergilemiştir. Son zamanlarda birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen sözde amigonun bundan önce yaptığı hiçbir açıklamaya cevap vermemiştik. Eğer bugün 7 Temmuz’da Adanasporlular günü kutlanıyorsa bunun nedeni sayın başkanımızın kulübe sahip çıkarak amatör kümeye düşmesini engellemesidir. Kendisini Adanaspor’u karşılıksız ve gönülden seven büyük taraftarımızın üzerinden gören bu şahıs başkanımız ve taraftarımızı karşı karşıya getirmek istemesine rağmen gerçek Adanaspor taraftarınca ciddiye alınmayacağı bir gerçektir. Bizler her türlü platformda yasal haklarımızı arayarak, vaktinde futbol topu dahi olmayan bir kulübü buralara getiren başkanımıza yapılan bu hakaret içeren konuşmalar karşısında suskun kalmayacağız” dedi.
Yorum Yazın