• Asayiş

Afyonkarahisar da akıllara durgunluk veren dolandırıcılık

Afyonkarahisar’da 84 yaşındaki bir kadının evine yardım yapmak amacıyla giren dolandırıcılar yaşlı kadının bin lirasını alarak kayıplara karıştılar.
Afyonkarahisar da akıllara durgunluk veren dolandırıcılık
AFYONKARAHİSAR / İHA - Edinilen bilgilere göre olay, Emirdağ İlçesine bağlı Suvermez Köyü’nde meydana geldi. İddialara göre, köye yardım yapmak bahanesi ile lüks bir aracın içerisinden gelen ve içlerinden birisinin kendisini Belediye Başkanı olarak tanıtan 4 dolandırıcı, Güssün D. isimli yaşlı kadının kapısını çaldı. Yaşlı kadın kapıyı açtığında ‘köylerde yardıma muhtaç, yaşlı insanlara maddi ve erzak yardımı yaptıklarını’ söyleyerek yaşlı kadını kandıran dolandırıcılar, verecekleri 200 TL yardım parasının üzeri olarak kendisinden 100 TL istediler. Güssün D., yardım adı altında kendisine verilen parayı alıp üstü olan 100 TL’yi vermek için evin odasına geçince, dolandırıcılardan birisi de kadının arkasından evin içerisine girdi. Yaşlı kadından 100 TL’yi alan dolandırıcılardan birisi, dışarıda bekleyen arabanın içerisinden belediye başkanı olduğunu ve kendisini ile tanışmak istediğini söyleyerek kadını arabaya devam etti. Dolandırıcılara inanan kadın, dışarıda bekleyen ve belediye başkanı olduğuna inandığı kişi ile görüşmek için otomobile doğru gidince, paraların bulunduğu yeri öğrenen diğer dolandırıcı evin içerisine girerek yaşlı kadının bin lirasını bulunduğu yerden aldı. Kendini belediye başkanı olarak tanıtanla diğer dolandırıcılar, bir süre sohbet ettikten sonra yaşlı kadının elini öperek diğer köylere gideceklerini söyleyerek hemen olay yerinden uzaklaştılar.

“KOMŞULARA BAĞIRDIM AMA GİDEN GİTTİ”
Ardından evine giden yaşlı kadın kısa süre sonra dolandırıldığını farkına varıp hemen komşulara haber verdi. Komşularının haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatarak, dolandırıcıların peşine düştü.

Olayın ardından 84 yaşındaki Güssün D., başından geçenleri şöyle anlattı:
“Evime geldiler. Giyimleri çok iyiydi. Belediyeden geldiklerini söyleyip sana yardım yapacağız dediler, para verdiler. Benden 100 lira da para üstü istediler. Ben de güvenerek verdim. ‘Başkan da arabanın içinde, inmedi seni görüp elini öpecek teyze’ diyerek, dışarı çağırdılar beni. Ayıp olmasın diye gittim yanına. Başkan dedikleri ‘köydeki yardıma muhtaçlar için geldik, yardım yapıyoruz, erzak yardımında 2 gün içinde gelecek teyze’ dedi. Elimi öptü, gittiler. Sonradan aklıma geldi bunlar hırsız mı acaba diye. Eve baktım kapı açık. Hemen bağırdım komşulara ama giden gitti.”

Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Yorum Yazın