TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Afyonkarahisar’da kardeşlik temalı ulusal kısa film ve belgesel yarışması

Afyonkarahisar Gelişim Platformu tarafından, kardeşlik temalı ulusal kısa film ve belgesel yarışması düzenleneceği kaydedildi.
Afyonkarahisar’da kardeşlik temalı ulusal kısa film ve belgesel yarışması
AFYONKARAHİSAR / İHA - Yarışma ile ilgili Afyonkarahisar Gençlik Merkezi’nde, proje ortakları ile bir basın toplantısı düzenleyen Afyonkarahisar Gelişim Platformu Başkanı Rıfat Yağmur, projenin ortaklarının Afyonkarahisar Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) sinema Topluluğu olduğunu söyledi.

Yarışmanın ana temasının kardeşlik olgusu olduğunu yenileyen Yağmur, yarışma içeriği ve katılım şartları ile ilgili şunları söyledi:
“Bu projede, amaç kardeşlik temalı belgesel film yarışmasının ve festivalinin yapılması planlanmaktadır. Bu proje, kardeşlik bilinci ve hoşgörü konuları üzerine kurulmuştur. Çekilecek olan belgesel filmlerin konularını kardeşlik, birlikte yaşama kültürü, nefret söylemi ile etkin mücadele ve hoşgörü temaları oluşturmaktadır. Proje ile kardeşçe, beraber, birlikte yaşamı anlatan, nefreti değil hoşgörüyü ön plana çıkartan belgesel filmlerin çekilmesi, gösterilmesi, yayınlanması, bu konularda gençlerde farkındalık yaratılması, bilinç oluşturulması amaçlanmaktadır. Belgesellerde, ayrıştırıcı değil, birleştirici olmayı amaçlayan bir yaklaşımın ortaya konulması hedeflenmelidir. Yarışmaya belgesel sinema eserleri katılabilir. Bu tür dışında gerçekleştirilen televizyon programı, tanıtım filmi gibi nitelikte filmler yarışmaya kabul edilmez. Bütünüyle belgesel olup, anlatılanı desteklemek amacıyla kurmaca, deneysel, canlandırma gibi bölümler içeren dramatik belgeseller ve belgesel dramalar yarışmaya katılabilir. Yarışmaya son katılım tarihi 30 Mart tarihidir” diye konuştu.
Yorum Yazın