TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Ağır engellilerin hedefi Milli Takım

Samsun’da faaliyet gösteren Amisos 55 Engelliler Spor Kulübü’nde boccia spor dalında çalışmalarını sürdüren ağır engellilerin hedefi milli takım oldu.
Ağır engellilerin hedefi Milli Takım
SAMSUN / İHA - Samsun’da 2008 yılından bu yana farklı spor branşlarında faaliyet gösteren Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nde 12 ağır engelli sporcu hedefini milli takım olarak belirledi. Atakum ilçesinde bulunan Yaşam Park’ta çalışmalarına devam eden sporcular idmanlara saatinde gelerek kendilerini geliştiriyorlar.

"YILMADAN VE YIKILMADAN DEVAM EDECEĞİZ"
Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Yaşar, kulübün 2008 yılında kurulduğunu belirterek, "5 arkadaşımızı farklı branşlarda milli takımla buluşturduk. Rehabilitasyona, sosyalleşmeye ve kaynaşmaya ihtiyaç duyan ağır engellilerimizi kimse görmek istemiyor. Artık onların da boccia branşı sayesinde hedefleri olacak. Ağır engelli insanlar burada faaliyet gösterirler ve başarılı olurlar. Çünkü ağır engellilik durumu olan arkadaşlarımız kendilerini ispat etme çabası içindedirler. Bunların içindeki bazı arkadaşlarımız hakikaten büyük bir gelişme gösteriyor. O yüzden gerekli çalışmaları bizler gönüllü olarak yapıyoruz. Bizim sponsorumuz olmadan kendi imkanlarımızla çalışmalarımıza yıkmadan ve yıkılmadan devam edeceğiz. Mesela Göksel Palak arkadaşımız, kısa bir süre önce bizimle tanıştı. Ağır engellilik durumu bize doğum hatası olarak lanse edildi. Yani yürüyemiyor, konuşamıyor ve herhangi bir cisim tutamıyor. Kendisini boccia sporuna yönlendireceğimizi söyledik. Ancak kendisi ilk başta kabul etmedi. Ama bizle ilk idmanı yaptıktan sonra, bütün idmanlara katılmaya başladı. Kendisine hedef koydu. O hedefi de milli takım. ‘Hiçbir şey yapamam’ diyen arkadaşımız kendisine milli takım hedefi koydu" dedi.

BOCCİA NEDİR
Boccia, kökeni İtalya’dan gelen bir spor oyunudur. Dünya olimpiyatlarında paralimpik oyunlar adı altında yer alır. Bu sporda amaç, attığınız topu en uygun yere gönderirken rakip oyuncuların atmış olduğu topları saf dışı bırakmaktır.
Yorum Yazın