TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.101
  • Altın 2278.573
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili adayları ATO’yu ziyaret etti

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın başkanlık ettiği Ankara 2. Bölge Milletvekili adayları ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili adayları ATO’yu ziyaret etti
ANKARA /İHA - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, “Ankara’nın dünyanın önemli bölgelerine direkt uçuşlara sahip olması, turizmi ve ekonomisi için büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle Esenboğa Havaalanına doğrudan uçuşların artırılması gerekmektedir. Ayrıca, Ankara’da yapılacak olan fuar alanının raylı sistem ile hava alanına bağlanması Ankara’nın geleceği açısından çok önemlidir” dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanvekili Koray Güngör Şanal ile üyeler Recai Kesimal, Erdoğan Yıldırım, Hıfzı Kuruşa ile Mehmet Aypek’in de bulunduğu ziyarette konuşan ATO Başkanı Bezci, TOBB’un 8. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Ankara’da bulunan 10 oda adına, Başkent’in sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu’na aktardığını anlattı.

“ANKARA’YA SİLİKON VADİSİ”
Ankara’nın orta ve ileri teknoloji üretiminde diğer illere göre önemli avantajlara sahip olduğuna, Ankara’da faaliyet gösteren 6 teknoparkta 600’e yakın kuruluşta çok sayıda uzman çalıştığına dikkat çeken Bezci, “Ankara, üniversite teknopark ve sanayi bölgelerinin entegrasyonu sağlanarak, Silikon Vadisi benzeri bir ileri teknoloji üretim merkezi haline getirilebilir” dedi.

Ankara’yı liman kentlere bağlayacak demiryoluna ihtiyaç olduğunu anlatan Bezci, “Hızlı trenin merkezi olan Ankara’da özellikle Akdeniz bölgemizdeki liman kentlerine bağlayacak demiryolu yatırımlarının zaman geçirilmeden yapılması elzem olmuştur” diye konuştu.

Bezci, Ankara’dan yapılan ihracat için gümrükleme işlemlerini yaparak limanlara gidecek araçlara ÖTV’den muaf akaryakıt verilmesinin ticaretin gelişimine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

“ESENBOĞA’YA DOĞRUDAN UÇUŞLAR”
Ankara’nın sağlık hizmetleriyle, turizm potansiyeliyle, fuar ve kongre merkezleriyle turizm şehri olarak da marka haline gelmesi için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Bezci, “Ancak biz ne kadar çalışırsak çalışalım şehrimize kolay ve doğrudan ulaşım sağlanamadığı sürece bu çalışmalar amacına ulaşmayacaktır. Dolayısıyla Ankara’nın dünyanın önemli bölgelerine direkt uçuşlara sahip olması, turizmi ve ekonomisi için büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle Esenboğa Havaalanına doğrudan uçuşların artırılması gerekmektedir. Ayrıca, Ankara’da yapılacak olan fuar alanının raylı sistem ile hava alanına bağlanması Ankara’nın geleceği açısından çok önemlidir. Bu hat için yapılacak yatırım, fuar ve kongre şehri olan Ankara’nın canlanan ekonomisiyle karşılığını bulacaktır” diye konuştu.

Arazisinin yarısı tarım alanı olan Ankara’da sulu tarım alanlarının genişletilmesi için baraj ve bent benzeri altyapı yatırımlarının artırılması gerektiğini ifade eden Bezci, jeotermal kaynakların sağlık turizmi ile örtü altı üretimde kullanılması için çalışmalar yapılması gerektiğini kaydetti. Lisanslı depoculukta atıl kapasite sorununu da aktaran Bezci, tarımda ürün çeşitliliğinin azaltılarak verimi yüksek kaliteli tohum kullanılmasının önemine işaret etti. Bezci, “Üreticilere, tohum ve prim desteği verilerek, standartlara uygun, yüksek kaliteli ve verimli üretim desteklenmelidir” dedi.

İş adamlarının seyahatlerinde vize sorunu yaşadığını hatırlatan Bezci, “Ankara Ticaret Odası meclis üyeleri ile vergi rekortmeni olmuş iş adamlarına yeşil pasaport sağlanması, şehrimizin dış ticaretinin geliştirilmesi açısından önem taşımaktadır” diye konuştu.
Yorum Yazın