TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

AK Parti Bilecik Teşkilatı seçim beyannamesini tanıttı

Ak Parti Bilecik İl Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan seçim beyannamesi slayt gösterisi şeklinde tanıtıldı.
AK Parti Bilecik Teşkilatı seçim beyannamesini tanıttı
Sultan Gedik - BİLECİK / İHA - Bilecik Kent Ormanda basın mensuplarının katıldığı programda açılış konuşması yapan Ak Parti Bilecik İl Başkanı Kadri Bayrak, 4 Ekim 2015 Pazar günü Başbakanın Ankara’da seçim beyannamemizi açıkladığını belirtti. Bayrak, “İl yönetimimiz de tanıtım ve medyadan sorumlu başkan arkadaşlarımız bu seçim beyannamemizin biz özetini sunum halinde hazırladılar. Bugün kısmet olursa size bu seçim beyannamesini özet halinde bir sunum arz edeceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Köşşekoğlu, slayt eşliğinde seçim beyannamesini anlattı. Sunum sonrası konuşma yapan Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, asgari ücretin bin 300 TL olması ve bunula birlikte de asgari ücretin iş niteliğine göre olması söyledi. Hükümetin asgari ücreti kendi başına belirlemeye hakkı olmadığı söyleyen Eldemir, konuşmasına şöyle devam etti.

“Asgari ücret tespit diye bir komisyonumuz var. Bu komisyonumuz da 5 tane işveren temsilcisi 5 tane hükümet temsilcisi 5 tanede işçi temsilci bulunuyor. Bizim beyannamemizde de yazdığımız size verilen notlarda da veya bizim Bilecik’te dağıttığımız notlarda asgari ücretin minimum bin 300 TL olması teklif edilecek ve kabulünün sağlanması için uğraşılacak. Bu noktada bu işin 2 tane tarafı var. Minimum bin 300 liralık olması diğeri de iş kollarına göre farklı asgari ücretlerin olması konusu çok mühimdir. Şimdi emekliyle ilgili sorulan soruda emeklimize biz biliyorsunuz önce bin liranın altındaki tüm emekli maaşlarını yani bin liraya yükseltilmesi Temmuz ayı enflasyon farkının ödenmesini geçtiğimiz süre içerisinde 7 Haziran’dan bugüne kadar bunlar verildi. Bundan sonraki süreçte de önümüzdeki parlamentoda açıklanması bütçenin tahsilatının ve daha sonra 2016 bütçesi yapılırken de bu konuyla ilgili de yıllık bin 200 lirada ek ödeme yapılmasıyla ilgili de karar alınacak bu da yılbaşından sonra yapılacak. Ben gerek asgari ücrette yasal olarak yapılacak düzenlemeler parlamentonun açılmasını tebliğiyle yapılacak işler veya komisyon marifetiyle yapılacak işler ise yeni döneme kalmadan komisyonların toplandığı zaman yapılacak işler.”

ASGARİ ÜCRETİN BİN 300 TL OLMASI BU İŞVERENİN VERGİ İNDİRİMİYLE Mİ SAĞLANACAK SİGORTA PRİMLERİNİ DEVLET Mİ KARŞILAYACAK?
AK Parti’nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleriyle karşılaştırdıkları zaman çok ciddi fark olduğunun görüldüğü anlatan Eldemir, “Özellikle ekonomik vaatler anlamında AK Parti’nin 1 Kasım’a çıktığı beyanname muhalefet partinin 7 Haziran'daki beyannamelerine benziyor bir anlamda. Bunun muhalefetten bir eleştirisi geliyor. 7 Haziran’da Ak Parti’nin kaynak eleştirisi şu an muhalefet sıkıntısı yaratıyor. Şimdi asgari ücret bir brüt ücretin içerisinde bir SGK primleri vardır, birde gelir vergisi vardır birde bunun yanında net ücret vardır. Bu konuda çalışma yapılırken bu asgari ücret tespit komisyonunda hükümet tarafı ve işveren işçi konumunda değerlendirirken burada herkes belli bir nokta da üzerine sorumluluk alacaktır. Yani Asgari ücretten verginin kaldırılması ve verginin daha düşük hale getirilmesi veya sigorta priminde belli bir noktada tolerans tanınması bunun yanında da iş verenin maaşını bir miktar artırması çünkü bu işler denge işi bir taraftan siz ücreti artıralım derken diğer taraftan da istihdamın önünü kesici yani iş verenin yükünü artırıp ta yarın öbür gün kayıt dışı işçi çalıştırmaya veya bununla birlikte çalıştırdığı işçinin maaşını tam ödememeye diğer taraftan da iş verenin ben bu kadar yükü kaldıramayacağız. 10 kişi çalıştıracaksam 8 kişi çalıştırayım demesine fırsat tanımamak için bunlar hepsi bütün bu taraftarları bir araya gelecek herkes elini taşın altına koyarak bu işe bir çözüm bulacaktır. Bu şu an da teknik bir çalışma yapılacaktır. Burada önemli olan işçi kardeşlerimizin işçi hemşehrilerimizin vatandaşlarımızın cebine ne kadar net para gireceğidir. Bizim bin 300 olarak telaffuz ettiğimiz rakam cebine net girecek rakamdır” ifadelerinde bulundu.

“AK PARTİ SIKI EKONOMİK POLİTİKALAR UYGULADI”
AK Parti’nin sıkı ekonomik politikalar uyguladığı anlatan Eldemir, “2002 yılından beri sürekli olarak kemer sıkma politikası bunun yanında hazineyle ilgili hazinemizi rahatlatma dış borçlarımızı ödeme bunların hiçbirini AK Parti dışardan aldığı veya içerden aldığı kaynaklarla borçlarla yapmadı zaten borç ödeme borçla da olmaz. Bunun yanında da gömü de bulmadı. Bir hazinede bulmadı yaptığı tek şey devlet harcamalarında yatırımlarda ki israfı ödemekle oldu. Bugüne kadar 50 milyar dolarlık banka batağının faizleriyle beraber 300 milyar dolara yakın paranın ödenmesi dahil KEY ödemeleri dahil konut yardımları dahil nemalar dahil bugüne kadar ne kadar kangren varsa bütün bunların hepsi hesap edildi, kitap edildi hakkı yerine teslim edildi borçlar ödendi. Şimdi bunları yaparken de hazinemizi güçlü kılmaya özen gösterdik. Bir taraftan Avrupa’da ki ekonomik kriz, bir taraftan Uzak Doğudaki deflasyonlar. Bunlara rağmen bizim ekonomimiz dimdik ayaktaydı. Bunun sebebi ise Mali disiplinimizle alakalı. Belki biz büyük yatırımları yaparken büyük projeleri uygularken acaba vatandaşımızın bu projelerle kendisiyle alakalı nasıl bir bağ kuruyor. Yaptığımız tasarrufların hazinemizde biriktirdiğimiz paraların vatandaşımızda ki itibarı karşılığı ne bunları belki düşünmemiş olabiliriz” dedi.

“7 HAZİRAN SEÇİMLERİ SONRASI ACABA NEREDE YANLIŞLIK YAPTIK DİYE BAKTIK”
Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 7 Haziran seçimlerinde bir ders niteliğinde bugüne kadar biz acaba nerede yanlış yaptık diye baktıklarını belirterek, “Vatandaşımız da bize şunu söyledi 'Evet yanlış vardı ama sizin yola devam etmeniz lazımdı', biz gördüğümüz hatalardan ders çıkardık. Belli bir takım projeleri veya belli bir takım vaatleri milletimizin önüne koyduk. Bizden önce 7 Haziran seçimlerinde bir takım partilerin verdiği vaatler bu konular onların kendi takdirleridir. Ama vaat verirken de en önemli şey vaadin karşılığının nasıl yapılacağıdır. Biz şu an da yaptıklarımızın hepsini belli bir hesapla belli bir analizle yapmaya çalışıyoruz. Bugün seçim beyannamesinin açıklanmasının 4’üncü güne geldik bakıyoruz beyannamemizin açıklandığından beri fevkalade güzel derece de bu konuyla ilgili olumlu tepkiler alıyoruz. İnşallah bunun neticesinde de milletçe Hep birlikte kazanmış olacağız. İstikrarsızlığın ekonomiye faturası memurumuza işçimize emeklilerimize vereceğimizden daha fazla olduğunu da hep birlikte görüyoruz. Aslında çok da fazla bir şey görmedik bundan sonra ki göreceklerimizin daha sıkıntılı olacağını hissederek bu konuda ki gerekli tedbirleri almış olduk” dedi.

Yapılan programın Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’in yanı sıra, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Ak Parti 2’inci sıra milletvekili adayı Ramazan Kurtulmuş, İl Başkanı Kadri Bayrak, Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, parti ve parti yöneticiler katıldı.
Yorum Yazın