TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

AK Parti İzmir milletvekili Ozan Ceyhun'dan Alman Meclisi'ne tepki

Avrupa Parlamentosu eski milletvekili ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Ozan Ceyhun, Alman Meclisi’nde kabul edilen 1915 olayları kararına tepki göstererek “100 yıldır Almanlar neredeydi” sorusunu sordu.
AK Parti İzmir milletvekili Ozan Ceyhun'dan Alman Meclisi'ne tepki
İHA - Alman Parlamentosu’nda bugün bütün partilerin ortak kararıyla 1915 olaylarının soykırım olarak nitelendirilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Avrupa Parlamentosu eski milletvekili ve AK Parti İzmir milletvekili Adayı Ozan Ceyhun hem Alman Parlamentosu’nda alınan karara hem de geçmişte birlikte siyaset yaptığı Alman Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir’e cevap verdi. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyhun şunları söyledi:

“Bugün Alman Meclisi’nde Türkler’in, Osmanlılar’ın Ermeniler’e soykırım yaptığını keşfeden Almanlar beni çok şaşırttı. ‘Bugüne kadar neredeydiler’ diye soruyorum. Mademki Osmanlı İmparatorluğu Almanlarla müttefik halindeydi ve Alman arşivlerinde o tarihlerle ilgili yeterince detaylara olduğunu da biliyoruz. Eğer böyle bir şeyleri biliyorlarsa bu nasıl bir oportünizmdir, nasıl bir sahtekârlıktır ki bugün ifşa ediyorlar. İlk önce bunu sorguluyorum. Siz Almanlar bunları biliyordunuz. Hitler öncesi arşivleriniz de mevcut bugüne kadar neyi konuşmadınız? Türkiye’ye panzer satarken, miğfer ve Doğu Alman silahlarını satarken, bunları bilmiyor muydunuz? Araç gereç satarken Türkiye’ye dev yatırımlar yaparken bunları bilmiyor muydunuz? Bunları yaparken hiç mi vicdanınız sızlamadı? Bu safsatalar doğru değil. Federal Parlamento’nun, tüm siyasi grupların bu konuda iş birliği yapması beni şaşırtmıyor. Asıl dertleri galiba rakip bir Türkiye’dir.”

“TÜRKİYE RAKİP DEĞİLKEN ‘SOYKIRIM’ KELİMESİ AĞZA ALINMIYORDU”
Türkiye’nin geçmişte rakip olmadığı dönemlerde soykırım kelimesinin ağza alınmadığını hatırlatan Ceyhun, “Hatta alanları bile susturanlar ve tüm AB ülkeleri genelinde soykırım kelimesinin hayata geçirilmemesi için özel çaba gösteren Almanya’nın böylesine bir dönüş yapıp soykırıma dört elle sarılması, denize düşenin yıla sarılması Almanya’nın Türkiye karşısındaki aczini göstermektedir. Demek ki ülkemiz bu derece güçlü ve iddialı ve bu derece rakip haline geldi ki o dev Almanya için Alman Parlamentosu’nun onlarca yıl sonra defalarca yapabileceği bu görüşü bugün açıklaması benim siyasi anlayışımda oportünizmdir” diye konuştu.

Almanya’nın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Ceyhun, “Geçmişle hesaplaşmayı en iyi Almanya bilir. Özellikle Musevilere karşı yapılan soykırımda Almanya örnek bir yüzleşme örneği göstermiştir. Eğer Türkiye’ye yönelik bir suçlama varsa Almanya’nın bu konuyu çok daha titiz bir şekilde ele alması gerekirdi hatta Türkiye’ye bu konuda yardımcı olması gerekirdi. Porselen dükkanına giren bir fil misali bu işler yapılmaz. O zaman Türklerle Ermenilerin bir araya gelmesine özen gösterirlerdi. Türkiye’nin talep ettiği bu konuyu tarihçiler bir araya gelsin ve bu konuyu araştırsın. Ne olduğunu öğrenelim” ifadelerini kullandı.

“ERMENİLERİN ALMAN POLİTİKALARI İÇİN 5 KURUŞLUK DEĞERİ YOK”
Alman politikalarında Ermenilere önem verilmediğini dile getiren Ceyhun, “Elbette ki Ermeniler de acı çekmiştir. Türkler de acı çekmiştir. Zorunlu göç, tehcir olayı gerçekleştiği zaman masum olan Ermeniler de ölmek zorunda kalmıştır. Bunun adı soykırım mıdır değil midir tartışmasını Türklerle Ermeniler kendi aralarında yapmalıdır. Almanların bu şekilde devreye girmelerinin ardında Ermeniler yoktur. Adım gibi biliyorum Alman politikaları için Ermenilerin beş kuruşluk değeri yoktur. Eğer Ermenilere beş kuruş değer verselerdi ilk önce Türkiye’deki Ermenilerle konuşurlardı. Böyle bir iddiada bulunmadan önce onların bu konuda neler düşündüklerini sorarlardı. Hrant Dink’in bugüne kadar yaptığı konuşmaları okurlardı Bu konunun nasıl ele alınması gerektiğini görürlerdi. Tüm bunları çiğneyip geçip Türkiye’deki Ermenileri adam yerine koymayıp, Türk insanının bugüne kadar ortaya koyduğu yapıcı gayretlerini görmezden gelip ortaya çıkıp soykırım demek Almanya açısından AB ilişkilerine verilen en büyük zarardır” diye konuştu.

“TÜRKİYE-ALMANYA İLİŞKİLERİNE ZARAR VERİLMİŞTİR”
“Soykırım” ifadesi kullanılarak Türkiye-Almanya ilişkilerine de büyük zarar verildiğine işarete eden AK Parti İzmir Milletvekili Ozan Ceyhun, “Bazı konular gelip geçer, unutulur. Bu tartışmalar da bir gün unutulacaktır. Türk halkı Almanya’nın bu şekilde aldığı kararı, yaptıkları konuşmaları uzun yıllar unutmayacaktır. En büyük zarar da bu yönde olmuştur” dedi.

"CEM ÖZDEMİR BU AÇIKLAMALARI YAPARAK ALMANYA’DA BAKAN OLMAYI HESAPLIYORDUR”
Federal Meclis’te Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir’in, “1915 yılında yalnız Ermeniler değil aynı zamanda Asuriler, Süryaniler ve Pontuslu Rumlar da katledildi” sözlerine de değinen Ozan Ceyhun, “Bence Cem eksik söylemiş. Cem Özdemir iyi bilgilendirilmemiş bu konuda. Ben ona yardımcı olayım. ABD’deki Kızılderilileri de Türkler katletti. Afrika’daki siyahilerin köle olarak dünyanın dört bir yanına satılması ve siyahilerin çok sayıda katli, Cezayir’deki Cezayirlilerin katledilmesi, örneğin Yunanistan’daki Batı Trakya’daki Müslümanların inim inim inletilmesi, ezilmesi hatta belki Cem Özdemir bilmiyordur, onun ataları Çerkezleri katledenler Türklerdir. Cem Özdemir öyle bir açıklama yapmıştır ki bütün katliamların hesabını bizim atalarımıza yükleseydi hiç şaşırmazdım. Bir yerden sonra ciddiye alınacak hali kalmıyor. Cem Özdemir bu konuşmaları yaparak eminim günün birinde Almanya’da bakan olmayı hesaplıyordur. Kendi bileceği için. İnşallah Almanya’da bakan da olur daha büyük mertebelere de gelir. Ama şunu bilsin ki Almanya’da veya Türkiye’de veya Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerin hiçbir zaman için artık bakanı olmayacaktır. Cem Özdemir, Almanların ve de Türkiye ile sorunlu, Türkiye’yi sevmeyen Türkiye ile dertli Almanların bakanı olabilecek ve bunun için bu kadar koşturuyor, bu konuşmaları yapıyorsa da ne diyeyim; Allah kurtarsın” açıklamasında bulundu.
Yorum Yazın