TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

AK Parti Malatya Kadın Kolları'nda Aynur Oğuzhan dönemi

AK Parti Malatya Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’nde AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı’na Aynur Oğuzhan seçildi.
AK Parti Malatya Kadın Kolları'nda Aynur Oğuzhan dönemi
İHA - Belediye konferans salonunda düzenlenen ve Somalili öğrenci Ömer İsmail Abdilahi’nin Kur’an okumasıyla başlayan kongrede Divan Başkanlığını yürüten AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ülker Can, “Siyasette biz de varız diyerek çıktığımız bu yolda karşılaştığımız hiçbir engel bizi yıldırmadı, aksine güçlendirdi. Her zorluktan bir tecrübe edinerek bugünlere geldik. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın bize duyduğu desteğe layık olmak için durmadan, duraksamadan çalışmamız gerekiyor” dedi.

Milletvekilliği aday adaylığı için görevi bırakan Emine Akkurt ise şiirsel konuşmasıyla 12 yıllık çalışmasını anlattı. Akkurt, görev sürecinde kendine destek veren herkese teşekkür ederek, kendisinden sonra gelecek yönetime de başarılar diledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise kendilerine duyulan güven kapsamında hizmetleri layıkıyla yapabilmek için, AK Parti’nin ortaya koyduğu yerel yönetim anlayışını sürdürmeye çalıştıklarını söyledi. Malatya’nın kalkınması ve cazibe merkezi haline gelmesi için çalıştıklarını belirten Çakır, kentin alt ve üst yapısı ile sağlıklı bir büyükşehir olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, 28 Şubat dönemini hatırlatarak, “28 Şubat, o sıkıntılı tarih. Bu ülkede çok zor günler geçirdik. 2002 öncesi ve sonrası bir milat olarak kabul edilebilir. 2002’de bir kişi çıktı, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi. Ve artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise son zamanlarda muhalefetin eleştirilerine neden olan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun taşınması konusuna değindi. AK Parti’nin tarihine ve medeniyetine sahip çıkan tek parti olduğunu ifade eden Çalık, “Bilin ki Süleyman Şah türbesi muhalefet milletvekillerinin, muhalefetin genel başkanlarının diline dolayacağı bir konu değildir. Süleyman Şah türbesinin nakli ülke meselesidir. Bunu siyaset malzemesi olarak hiçbir siyasi parti asla ve asla ağzına almaması gerekiyor. Herkesin bilmesi gerekir ki Süleyman Şah türbesi 2 kez nakil edilmiş, yer değişikliği yapılmış, bugün yapılan yer değişikliği de uluslararası güçler bunu fark ediyor ve söylüyor, tereyağından kıl çekercesine yapılan bir operasyondur. Operasyonda biz Suriye sınırları içerisinden kendi topraklarımıza atalarımızı ve Süleyman Şah türbesini yerleştiriyoruz. İnşallah birkaç güç içerisinde bitecektir. Ve ben son olarak muhalefet bir kez daha sesleniyorum. Siyaset malzemesi yapmasın. Ülke meselesi asla siyaset malzemesi yapılamaz” dedi.

Konuşmasında CHP’yi de eleştiren Çalık, “CHP ön seçim yapıyor. Düne kadar kendi partilerinde uygulamadıkları birçok usulü AK Parti ile birlikte uygulamaya başladılar. Sayın Başbakan hangi şehirdeyse ertesi gün ana muhalefetin parti lideri ya da genel müdürü orada. Bunlara alıştık, ön seçim diyoruz, arkasından onlar da biz de ön seçim yapıyoruz diyorlar. Bizim 10 yıllık partimizden, 100 yıllık CHP’nin öğrenecek daha çok şey var” dedi.

Tek liste halinde gidilen seçimde AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanlığı’na seçilen Aynur Oğuzhan, yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bu ülkenin kadınları olarak, milletin geleceği ve ülkemizin yarınları bizleri yakından ilgilendirmektedir. Ne mutlu bize ki şanlı ecdadımızdan devraldığımız cennet vatanı adaletin ve kalkınmanın esas olduğu millete hizmetten başka bir düşünce ve amaç taşımayan AK Parti çatısı altında yani siyasetin en temiz mutfağında yetişiyoruz” dedi.
AK Parti Malatya Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’nde yapılan seçimle AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı’na Aynur Oğuzhan seçildi.
Yorum Yazın