TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Ak Parti Samsun Milletvekili aday adayı, Yakup Güven

Ak Parti Samsun Milletvekili aday adayı olan Yakup Güven'den okurlarımıza kendini tanıtmasını istedik, hedeflerini ve Ak Parti'yi sorduk. İşte Yakup Güven'in aktardıkları.
Ak Parti Samsun Milletvekili aday adayı, Yakup Güven
Kısaca Kendinizi Tanıtırmısınız, Yakup Güven Kimdir?
1968 Yılında Tokat'da doğdum. Okul hayatından sonra Özel şirketlerde Bir süre Koordinatörlük ve Makina ressamlığı yaptım. Askerlik hayatından sonra Tüdemsaş Genel Müdürlüğünde (Türkiye Demiryolu Makinaları Fabrikası) Araştırma ve Planlama Dairesi Başkanlığında Makina Parçaları Üretim planlamacılığı yaptım. Yurdun çeşitli yerlerinde görev yaptıktan sonra, halen Samsun Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarında görev yapmaktayım. Yabancı dilim İngilizce olup, evli ve 3 Çocuk babasıyım. Tema Vakfı ve Demiryolları Vakfı üyesiyim.

Hedefleriniz Nelerdir?

Güçlü Türkiye sevdamız ve çağdaş kalkınmış bir Samsun hayali ile millete, hizmet için yola çıkmış çiftçimizin nasırlı ellerin sesini biraz daha yüksek sesle duyurmak, sanayi esnafının yağlı ve paslı ellerinin hak ettiği değeri daha da yükseltmek ve kısacası tüm halkımızın sorunlarını kendimizde bir görev addederek, mecliste oturarak siyaset yerine halkın içinden gelen biri olarak tekrar halkın içerisine vekil olarak dönüp her vatandaşımızın dertleri ile tek tek yerinde ilgilenmek ve çözüme kavuşturmak için elimden geleni yapacağıma halkıma Anadolu'da bir tabir vardır 'sözümüz senettir' diyerek halkımızın desteğine layık olduğumuzu bilip, milletimizi onur ize etmek için canla başla çalışacağımız tereddütsüz olarak bilinmesi gerekmektedir. Bu destek sayesinde ;

1- Doğu blok ülkelerinden Karadeniz limanlarımıza gelen malların konteynırlarla Samsun'dan Akdeniz'e hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için transit demir yolu ağları ile Karadeniz'i Akdeniz ile birleştirmek Samsunumuzu Karadeniz'in uluslar arası demir yolu taşımacılığının merkezi haline getirmek olacaktır. Mensubu da bulunduğum devlet demir yolları ile ilgili bu projeyi hayata geçirmek ve Samsun'umuza kazandırmak için elimden geleni yapacağıma halkımıza söz veriyorum. Bu proje ile yaklaşık 7000 kişi iş imkanı ve istihdama kavuşacaktır.

Bu projenin diğer bir ayağı ise zaten var olan Samsun-Çarşamba demir yolunu rehabilite etmek. İlaveten Bafra'ya kadar yerleşim yerlerinden demir yolu geçirerek Bafra ve Çarşamba'yı birbiri ile bağlamaktır. Yeşil ile mavinin buluşmuş olduğu Karadenizimiz de devre mülk yatırımları artarak turizme önemli bir katkı sağlayacaktır.

Diğer bir yandan ilimizin bir hazinesi olan Havza termal kaplıcalarının daha cazibeli bir hale gelmesi için Samsun-Havza arası tren seferlerinin Amasya-Havza arasında olduğu gibi artırılarak çeken ve çekilen araçlarla değil de raybüsler le taşımacılık yapılması için ve de ulaşımı daha cazip hale getirerek bu kaplıcalarımızı dünya ile buluşturarak termal turizmine gereken önem vermek olacaktır.

2- Üniversite gençliğimizin sorunları ile ilgilenebilmek için her ilimize iki bölümden oluşan koordinasyon merkezi kurulması için azami gayret gösterilecektir. Bu merkezde sorunlarını tartışmak, çözüme kavuşturmak diğer bir yandan ise öğrencilerimizin üzerinde çalışmakta oldukları projeleri değerlendirerek bu projeleri hayata geçirmek aynı zamanda üniversite öğrencilerimizi okul bitiminde istihdama kazandırmak için bu merkezler etkin bir şekilde çalışacaktır.

3- Diğer bir başlık ise özürlülerimiz ile ilgili olarak özür oranları ve durumlarına göre yaşam kalitesini artırmak maddi ve manevi olarak bunların yanında yer alarak sosyal hizmet alanlarının daha etkin hale gelebilmesi ve her özürlü vatandaşımızın yararlanabileceği şekilde düzenlemeler yapılması planlanmaktadır. Yaşam, ulaşım, barınma, sağlık alanında büyük atılımlar planlanmaktadır.

Bu konularda daha çok işimizin olduğu kesindir. Halkımızın yaşantısının istenilebilir kaliteye yükseltmek ve milletimizi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için elimizden gelen her türlü gayretin sarf edileceği bilinmelidir. Bu husus da halkımızın desteğine yürekten inanıyor en derin saygı ve hürmetlerim ile selamlıyorum.



Yorum Yazın