• Siyaset

AK Parti'den kurtulmalıyız diyen bir lobi var

Ünal, Türkiye'de 13 yıldan beri 'Her ne pahasına olursa olsun AK Parti'den kurtulmalıyız, biz kazanalım Türkiye kaybetsin' diyen bir lobi olduğunu belirtti.
AK Parti'den kurtulmalıyız diyen bir lobi var
KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Sanayi Sitesi'ni ziyaretinde, gazetecilerin Çözüm Süreci'ne ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Kendilerinin Oslo ve Dolmabahçe ile suçlandığını ifade eden Ünal, "MHP'ye oy vermiş vatandaşlara sözüm yok fakat MHP yöneticilerinin yürüttüğü çok kötü bir kara propaganda var" diye konuştu.

Bu sorunun çözümü için siyasi iradenin risk aldığını belirten Ünal, devletin, her türlü enstrüman ve mekanizmasını kullanarak terörü sona erdirmesi gerektiğini vurguladı.

"Terörü sonlandırmaya çalışıyoruz"
Terörü sona erdirmek için mücadele ettiklerinin altını çizen Ünal, "Kardeşin kardeşi öldürdüğü, bir ananın bir çocuğunun dağda bir çocuğunun askerde olduğu, kalbinin ikiye bölündüğü, gözyaşının sel olduğu bir Türkiyeistemiyoruz. 'Kardeşi kardeşe düşürenlerle savaşmamız gerekir' dedik. O yüzden Çözüm Süreci ile terörü sonlandırmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ünal, HDP'nin, Çözüm Süreci'nin paydaşı gibi gözüktüğünü fakat süreci en çok onların baltaladığını savundu.

"Çözüm, risk almak demektir"
MHP'nin, HDP'yi bahane ederek sürece karşı çıktığını dile getiren Ünal, "MHP, zaten Kürt-Türk diye ayırarak kendi kafasında bölücülük yapıyor. MHP'li yöneticilerin hayatları boyunca hiç risk aldıklarına şahit oldunuz mu" dedi.

Ünal, çözümün, risk almak anlamına geldiğine işaret ederek, "MHP iktidar ortağı olduğunda sorunları görünce 3,5 yılda kaçtı. MHP'liler eğer HDP'lilere terörist diyorlarsa neden HDP'nin barajı aşmasını istiyor. Çünkü AK Parti'ye zarar verecek her şeyin yanında duruyorlar. Bu ülkede 13 yıldan beri 'Her ne pahasına olursa olsun AK Parti'den kurtulmalıyız, biz kazanalım Türkiye kaybetsin' diyen bir lobi var. AK Parti ise 'Türkiye kazanacaksa biz kaybedelim" ilkesiyle hareket ediyor. O yüzden millet AK Parti'yi çok seviyor" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın