TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Ak Partili Metiner, HDP Robin Hood'a değil, CHP ve Esed'e benziyor

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Metiner, HDP’nin CHP ve Beşşar Esed’e benzediğini belirterek, Bir başkasını ölümle tehdit eden, sandığa gitme özgürlüğünü ortadan kaldıran, dilediği partiye oy verme özgürlüğünü yok eden bir partinin kendini Robin Hood’a benzetmesi çok manidar dedi.
Ak Partili Metiner, HDP Robin Hood'a değil, CHP ve Esed'e benziyor
İSTANBUL / İHA - AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı gazeteci -yazar Mehmet Metiner, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Bağcılar ilçe teşkilatı ile birlikte Velioğlu Caddesi’nde esnafı ziyaret etti. Mehmet Metiner, cadde üzerindeki esnaftan destek istedi.

Mehmet Metiner, seçim anketi yapan bazı şirketlerin 7 Haziran seçimlerinde büyük bir yanılgıya uğrayacaklarını söyledi. Selahattin Demirtaş’ın HDP’yi roman kahramanı Robin Hood’a benzetmesiyle ilgili Metiner, “Bir başkasını ölümle tehdit eden, sandığa gitme özgürlüğünü ortadan kaldıran, dilediği partiye oy verme özgürlüğünü yok eden bir partinin kendini Robin Hood’a benzetmesi çok manidar. Kürt halkı üzerinde baskı kuran bir partinin kime benzetileceğini ben söyleyeyim. Bunlar CHP’ye ve Esed’e benziyor. Esed’in Suriye’de kurduğu düzen ile CHP’nin eskiden kurduğu düzen birbirinin aynısıydı. HDP’de şimdi onları örnek alarak Kürt halkı üzerinde baskı kuruyor. Ne zamandan beri zulüm düzeni kuranlar Robin Hood’a benzetilmeye başlandı şaşırmamak mümkün değil” dedi.

“HDP kendisini benzetecek başka bir şey bulsun” diyen Metiner, “DHKP-C, Kandil, Esed, CHP’nin milli şef dönemi, bunlar HDP’yi daha çok doğru tanımlar. Çünkü HDP’nin doğuda yaratmak istediği düzen CHP’nin 1930’lu yıllarda yarattığı düzenle aynıdır. HDP barajı aşarsa çözüm süreci devam eder demek doğru değildir. Çünkü çözüm süreci silahların bırakılmasını ön gören bir süreçtir. Öcalan’ın çağrısına rağmen Kandil ve HDP silahı bırakmaya yanaşmadı. Dolayısıyla HDP zaten çözümün partisi değildir” ifadesini kullandı.
Yorum Yazın