TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Akhisar Belediyespor, İstanbul Başakşehir maçı çalışmalarına başladı

Fenerbahçe’yi mağlup ederek 4 haftada topladığı 10 puanla liderlik koltuğunda oturan Akhisar Belediyespor, Pazar günü deplasmanda İstanbul Başakşehir’le oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.
Akhisar Belediyespor, İstanbul Başakşehir maçı çalışmalarına başladı
MANİSA / İHA - Yılmaz Atabarut Tesisleri’ndeki yenileme çalışmalarından dolayı Şehir Stadı’nda antrenman yapan Akhisar Belediyespor’da Fenerbahçe maçında sakatlanan Kenan Özer çalışmaya katılmazken, sakatlığı tamamen geçen Saidi ise antrenmanlara başladı.

İdman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ilk 4 haftayı değerlendirirken yakaladıkları istikrarın gelişim süreci hakkında bilgiler aktardı. Akhisar Belediyespor’un başarısıyla ilgili olarak Akçay, “Bu tamamen oyuncularımızın kalitesi ile alakalı. Bir de yönetimin, başkanımızın ve belediye başkanımızın bize sağlamış olduğu ortamın da kalitesi ile alakalı. Sorunsuz antrenman, sorunsuz maça çıkma şansını elde etmiş bir teknik adam olarak başarının büyük bir bölümünü burayı idare eden kişilere verilmesinden yanayım. Ondan sonra çalışıyoruz, oyuncuların istikrarı ve disiplinli duruşları meslek etiğine uygun tavır ve davranışları disiplinli olmaları da bunda önemli sebeplerdendir” dedi.

"10 PUANLIK SERİYİ BEKLEMİYORDUK"
Akçay, şu anda gelinen 10 puanlık seriyi beklemediklerini itiraf ederek, "Ama hayal ediyorduk, ancak 10 puan olarak değil. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde müsabakalardaki istikrarımız devam ederse 18 ile 25 arasındaki puan aralığında duracağız diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi futbol bu kendine ait kanunları ve yasaları olan bir oyun, siz onu hafife aldığınız da o size bunu çok pahalıya ödetebilir” dedi.

Kadro derinliği konusunda da konuşan Akçay, “Kulübümüzün ekonomik yapısındaki mali disipline çok sıkı bir yönetimle çalışıyoruz. Dolayısıyla bizim arzu ve isteklerimiz kadar yönetimin de özellikle ekonomik rahatlığı önümüze koymuş olması gerekiyor. Şayet eğer yönetim kurulumuz bütçe de bir artış kararı almışsa o zaman biz de onlara bazı kaliteli oyuncularla ilgili bazı bilgiler sunabiliriz. Ama şu anda dediğim gibi yüksek seviyeli mali disiplinle çalışan bir ekip var. Dolayısıyla biraz zor olacak gibi görünüyor” dedi.

"GEKAS’IN POZİSYONUNDA OYNAYABİLECEK İKİ OYUNCUYA SAHİBİZ"
Oyun sistemi üzerine konuşan Akçay, “Gekas’ın sakatlığı konusunda bizim iki alternatifimiz var, Gekas pozisyonunda oynayabilecek iki oyuncuya sahibiz. Birisi Mehmet Akyüz, birisi de Bruno. Şayet bir çözüm üretemezsek bu sefer çift santrfor oynama şansını da çalışıyoruz. Kaldı ki, saklı santrfor ile de oynayabiliriz. Yani arkadaki oyuncumuzun modelini, şeklini yada yapısını değiştirip gole gitme konusunda Gekas’ın alternatifi olan başka bir oyuncuyu farklı bir yerden çıkarabiliriz. Bu ikinci bölge orta saha oyuncularından birisi de olabilir. Ama dediğim gibi çok fazla tekrarınız var mı derseniz, çok fazla tekrarımız yok. Şu anda Gekas’ın varlığı ile sürdürüyoruz. Alternatifler üzerinde çalışıyoruz, ancak dediğim gibi çok yüksek bir seviyede çalışma olmadı” dedi.

"ALT YAPI ŞU AN BİZE ÜRÜN VEREBİLECEK DURUMDA DEĞİL"
Mustafa Akçay, altyapı hakkında da şunları söyledi:
“Şu anda Akhisar Belediyespor’un alt yapı kalitesi, özellikle bize malzeme ya da ürün verebilecek bir durumda değil. Ama biz buna rağmen Onur Can’ı oradan alarak onun bizim ile birlikte gelişimine ve ilerde kulübümüzün çok iyi oyuncularından bir tanesi olacağına inandığımız için saklıyoruz, kiralık da vermedik ve onun bizim bu antrenmanlarla bir seviyeye çıkacağını düşünüyoruz. Ama şu anda yönetim kurulu alt yapıya müthiş derecede bir yatırım yapmış durumdadır. Kaymakam bey ile yapmış olduğumuz konuşmada 20 binin üzerinde genç nüfusa sahip, dolayısıyla potansiyeli çok yüksek bir nüfus var burada. Bununla ilgili bir çalışma yapılıyor, sanırım bir üniversite ile ortaklaşa bir çalışma var. Bunun da kulüp yönetimi tarafından takdir edildiği bir kısmı var. Yeni bir koordinatör yeni bir anlayış, yeni bir çalışma düzeni getiriliyor. Bizden yardım istenirse biz bilgimizi görgümüzü onlara aktarırız. Ama biz şu anda alt yapı organizasyonunun herhangi bir tarafında yokuz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir maçında da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıp zirvede kalmak istediklerini dile getiren Akçay, Kurban Bayramı dolayısıyla tüm taraftarlara mesaj gönderdi.
Yorum Yazın