TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Akhisar geleceğin sporcuları için harekete geçti

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulu ile Akhisar Belediyesi’nin ortaklaşa yürüteceği proje kapsamında, 7 ile 10 yaş arasındaki 6 bin 617 öğrencinin fiziksel ve motorik özellikleri incelenerek bilgisayar ortamında e-veritabanı oluşturulacak.
Akhisar geleceğin sporcuları için harekete geçti
MANİSA / İHA - Akhisar Belediyesi Spor Salonu’nda düzenlenen programla öğrenci velilerine proje hakkında bilgilendirme yapıldı. Bir yıl sürecek olan projede 10 kişilik uzman bir ekip görev yapacak. Proje hakkında bilgi veren CBÜ Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Selhan Özbey, "Amacımız, 7-10 yaş aralığında olan ve sayısı yaklaşık 6 bine yakın, Akhisar merkez ilköğretim okullarında okuyan kız ve erkek öğrencilerin, hem fiziksel hem de motorik özelliklerini değerlendirerek, bir e-veritabanı oluşturmak. Biz tüm öğrencilerimizi yetenekli olarak görüyoruz. Bu e-veritabanı sayesinde çocuklarımızı hem fiziksel hem de motorik özelliklerini sıralamaya koyarak hangi spor dallarında daha yetenekli ve başarılı olabileceklerini önceden belirleyebileceğiz. Bu sonuçları ailelerimiz ve Akhisar Belediyesi ile paylaşarak, çocuklarımızın başarılı oldukları dallarda yaz ve kış spor okullarıyla da destekleyerek gelişmelerini planlıyoruz. Ailelerin de konuya yaklaşımı önemli, birçok aile ilgili ve konuya duyarlı bir yaklaşım gösteriyor. Projenin ve çocuklarımızın başarısı ailelerimize de bağlı, işbirliği sürecimiz öğrencilerimizin başarılarının da devamlılığı için önemli olacaktır" dedi.

BAŞKAN HIZLI: "TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK"
Konuyla ilgili olarak Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise Türkiye’nin sporcu yetiştirmede önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, gerçekleştirecekleri projeyle Tükiye’de bir ilki yapacaklarını söyledi.

Hızlı, "Çocuklarımızın başarılarını tesadüflere bırakmadan, yerel yönetim olarak desteklemek ve başarılı bir gelecek oluşturma konusunda çocuklarımızı bilimsel bir süreçten geçirerek, iyi bir noktaya taşımayı planlıyoruz. Bu çalışma bizi oldukça heyecanlandırıyor. Projenin başarılı olacağına inancımız tam. Tabii ki ilk defa olması beraberinde bir takım zorlukları da getirecektir. Bunları da inanç ve gayretimizle aşarak amacımıza ulaşacağımıza ve örnek bir çalışma ortaya konacağına ve ülke çapında da yankı bulacağına inanıyoruz. Bu konuda üniversitemize ve projede yer alan bilim insanlarına da verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan bu proje ile Akhisar, sporda güçlü bir gelecek için önemli adımlar atmış olacak.
Yorum Yazın