TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Aksaray'da çobanlar yarışacak

Aksaray’da, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 2015 Şubat ayında yapılacak Çobanlar Yarışıyor Bilgi Yarışmasının eleme sınavı yapıldı. Belediye Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen eleme sınavına çok sayıda üretici katılırken, eleme sınavında yüzlerce üretici arasından 8 kişi seçilecek. Eleme sınavında başarılı 8 kişi yarışmaya katılmaya hak kazanacak.
Aksaray'da çobanlar yarışacak
AKSARAY / İHA - Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Çobanlar Yarışıyor Bilgi Yarışmasının bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek, “Amacımız, çoban sıkıntısını dile getirmek, Türkiye’deki çoban sıkıntısının çözüm noktasında sosyal etkinliklerle bir katkı sağlamak istiyoruz. Tarımsal Yayın ve Danışmanlık Hizmeti alan 640 üyemiz arasında 100 üzerinde bir müracaat oldu. Bugün elememizi yapacağız. 18 Şubat tarihinde de final yarışması yapacağız. Finalimizde sazlı sözlü bir eğlence, hem de bilgi yarışmasını yapacağız. Birinciye inşallah 4 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye 2 bin lira diğer yarışmacılarımıza da birer tane mansiyon ödülü olarak altın vereceğiz. Böylelikle herkesi ödüllendireceğiz” dedi.

"HAYVANCILIKTA EĞİTİM SON DERECE ÖNEMLİ"
Birlik Başkanı Mahmut Aktürk, her alanda olduğu gibi hayvancılıkta da eğitimin şart olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Biz küçükbaş hayvancılıkta hayatın her alanında olduğu gibi eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Verimliliği ve üretimin artırılması, kaliteli ve sağlıklı gıdanın üretilmesi, en az masrafla en karlı hayvancılığın yapılması için eğitimin şart olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle sahada tarımsal yayın ve danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Üyelerimize 15 günde bir çiftlik ziyareti yapıyoruz. Broşürler dağıtıyoruz, el ilanları dağıtıyoruz, kitapçıklar dağıtıyoruz, panel düzenliyoruz, toplantılar yapıyoruz. Amacımız ise üreticimizi eğitmek. Modern tesislerde çağın gerektirdiği gibi hayvancılığı yaptırmak ve üreticilerimizin para kazanmasının temin etmek.”

Eleme sınavına katılan çobanlar ise kendilerine güvendiklerini belirterek, hem bir şeyler öğrenmek, hem de kaynaşmak için yarışmaya katıldıklarını söyledi.
Yorum Yazın