TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Aksaz'da kitle imha silahı önleme tatbikatı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi tarafından Kitle İmha Silahı Önleme Tatbikatı gerçekleştirildi.
Aksaz'da kitle imha silahı önleme tatbikatı
MUĞLA / İHA-  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Aksaz Deniz Üssü’ndeki Güney Görev Grup Komutanlığı binasında iki yıldır faaliyet gösteren Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi tarafından düzenlenen kursa Azerbaycan, Belçika, Brezilya, Gürcistan, Umman, Senegal ve Türkiye’den 20 askeri ve sivil personel katıldı. "Deniz Güvenliği Harekatı İçerisinde Kitle İmha Silahları Yayılımının Önlenmesi" kursunun tamamlanmasının ardından kitle imha silahı önleme tatbikatı yapıldı. TCG Gaziantep Firkateynindeki tatbikatı, kursiyerlerin yanı sıra basın mensupları da takip etti.

Senaryo gereği, kitle imha silahı bulunduğu ihbarı yapılan gemiye, SAT komandoları zodyak botla yanaştı. Gemi kaptanının izni üzerine herhangi bir çatışma olmadan özel giysili komandolar gemiye çıkarak güvenlik önlemlerini aldı.

Gemide kitle imha silahı arayan askerler, üzerinde kablo olan bir kapının tuzaklı olduğundan şüphe duyarak bomba imha timine haber verdi. Yine botla gemiye gelen tim, bombalı tuzağı etkisiz hale getirerek kapıyı açtı. İçeri giren Deniz Kitle İmha Silahı Önleme Timi’nin, gerekli incelemelerin ardından silahları etkisiz hale getirmesiyle tatbikat sona erdi.

Merkezin deniz güvenliği yaklaşımı çerçevesinde BM, NATO ve ortaklık ülkelerindeki deniz güvenliği paydaşlarının katılımıyla deniz güvenliğinin sağlanmasında karar vericilere yardımcı olmak maksadıyla kurs, çalıştay, konferans, tatbikat ve ortak projeler icra etmek ve deniz güvenliği alt konularında alan uzmanlarıyla destek sağlamayı amaçladığı belirtildi.

Merkezin ayrıca, deniz terörizmi, deniz haydutluğu ve denizde silahlı soygun, kitle imha silahlarının denizden yayılması, organize suç ve deniz yoluyla düzensiz göç, el yapımı patlayıcıların deniz yoluyla yayılması, deniz yoluyla kaçakçılık ve büyük ölçekli deniz kirliliği gibi deniz güvenliği konuları üzerinde çalıştığı bildirildi.

Kurs kapanış konuşması ve seremonisinin ardından etkinlik sonra erdi.
 
Yorum Yazın