TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Ali Gaffar Okkan gönül yolculuğu projesi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, şehit Ali Gaffar Okkan’ın üzerinde taşıdığı polis üniformasının hakkını sonuna kadar veren bir emniyet müdürü olduğunu belirterek, 'Ne karanlık odaklara boyun eğdi, ne karanlık yapıların emrine girdi. Diyarbakırlı kardeşlerimiz onu çok sevdiler, Diyarbakır’da halkla devlet arasındaki güven bunalımını aştı. Bölgenin insanıyla devlet arasındaki mesafeleri ortadan kaldırdı. Bir polis olarak yaptıkları gerçekten büyük başarıydı' dedi.
Ali Gaffar Okkan gönül yolculuğu projesi
ANKARA / İHA - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakanlık Merkez Bina’da Ali Gaffar Okkan Gönül Yolculuğu Projesi kapsamında şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın adı verilen ’Ali Gaffar’ ve ’Gaffar Okan’ isimli 102 Diyarbakırlı çocuğu kabul etti. Akdoğan yaptığı konuşmada, "Sizin gibi gözleri ışıl ışıl çocuklarımızla biraraya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Bizler işleri gereği her şehirde birçok insanla tanışıyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse bu hayatım boyunca en anlamlı, en güzel tanışma oldu. Burada 102 çocuğumuz var ve her birinin memleketi Diyarbakır ve her birinin adı Ali Gaffar. Çok kısa bir tanışma da diyebiliriz, sizler Ali Gaffar ben Yalçın Akdoğan. Ali ismi de bizim için çok anlamlı, Gaffar ismi de çok anlamlı. Ali Gaffar denince, Gaffar Okkan’ı anıyoruz. Ali Gaffar Okkan’ı rahmetle yad ediyorum. O karanlık günlerde hayatını kaybeden bütün insanları, değerli insanları yad ediyorum. Anneleriniz babalarınız sizlere Ali Gaffar Okkan’ın kim olduğunu anlatmıştır. Ali Gaffar Okkan bir polisti, Diyarbakır’ın emniyet müdürüydü. Bütün hayatını milletin huzuru, selameti ve güvenliği için adamıştı. Üzerinde taşıdığı polis üniformasının hakkını sonuna kadar veren bir emniyet müdürüydü. Ne karanlık odaklara boyun eğdi, ne karanlık yapıların emrine girdi. Diyarbakırlı kardeşlerimiz onu çok sevdiler, Diyarbakır’da halkla devlet arasındaki güven bunalımını aştı. Bölgenin insanıyla devlet arasındaki mesafeleri ortadan kaldırdı. Bir polis olarak yaptıkları gerçekten büyük başarıydı, çetelerle mücadele, derin devlet yapısının bölgeden atılması. Bir insan olarak yaptıkları gerçekten çok sevecen bir insandı ve bir kamu sorumluluğu ile yaptıkları devletin şefkat yüzünü herkese gösterdi. O zaman devlet denilince başka bir algı var. Daha negatif, daha olumsuz. İşte o negatif algının değişmesinde gerçekten Ali Gaffar Okkan çok önemli bir misyon ifa etti. Ali Gaffar denince merhamet, fedakarlık, devlet aşkı akla geliyor. Sizler bir kahramanın, bir şehidin adını taşıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Ali Gaffar Okkan’ın çocukları da çok sevdiğini belirten Akdoğan, "Kaybolan çocukların bulunup ailelerine teslim edilmesi için çok emek sarfederdi. Aynı şekilde çocukları sokak eylemlerinden uzak tutmak için, şiddet eylemlerinin, maşa olarak kullanılmasını engellemek için çok çaba gösterirdi. Savaşların ilk mağdurları kadınlar ve çocuklar olur. Ne yazık ki şiddete, teröre karşı mücadele ederken o şiddetin, terör eylemlerinin kurbanı oldu Ali Gaffar Okkan. Ali Gaffar Okkan artık bir gönül köprüsünün adıdır. O varlığıyla, çalışmalarıyla bir gönül köprüsüydü. Onun polis olarak ortaya koyduğu performans bugün genç polisler için de ilham kaynağıdır. Bugün görüyoruz ki bir Ali Gaffar gider, bir Ali Gaffar gelir. Bizim bütün çabamız, eline silah almak zorunda kalmayan, şiddeti terörü engellemek zorunda kalmayan Ali Gaffar’ların olduğu bir Türkiye inşa etmektir ve yeni Türkiye’yi bu şekilde inşa etmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"KENDİNİZE VE DEVLETİNİZE GÜVENİN"
Akdoğan, çocuklara şunları söyledi:"Sizler tabi çocuk yaştasınız, annelerin babalarınız çok karanlık günler yaşadılar. On binlerce insan hayatını kaybetti, şehrini değiştirdi. Analar ağlamasın diye birtakım çalışmalar başlattı. Yeni Türkiye çocuklarının çocukluklarını yaşadığı, gelecekten daha fazla umutlu oldukları Türkiye olacak. Çocukların ellerinde taşlar sopalar olmayacak, kitaplar bilgisayarlar olacak. Bizler sizler için okullar yapmaya, tablet bilgisayarlar gönderiyoruz. Daha iyi bir gelecek sunmanın gayreti içindeyiz. Biz bunları yaparken birileri de okulları yakmanın çabası içinde. Kim yapmaya, kim yıkmaya çalışıyor. Anneler babalar evlat acısı yaşamasın, çocuklar yetim kalmasın, birlik bütünlük güçlensin, kavga değil barış, korku değil huzur olsun diye uğraşıyoruz. Bugünün Türkiyesi nasıl eski Türkiye değilse, siz Ali Gaffar’ların yaşayacağı Türkiye de merhum Ali Gaffar’ın yaşadığı Türkiye’den çok daha farklı olacak. Bunun için sosyal restorasyon projesini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Kardeşlik hukukunu geliştirmenin, eşit yurttaşlığı güçlendirmenin çabası içindeyiz. Millet olma şuuru çok önemlidir. Bizler ortak bir geçmiş ülküsüyle hareket etmeliyiz. Diyarbakır’ın tarihinden Bursa, Konya’nın tarihi Van’ın tarihinden ayrı düşünülemez. Bu birlik ve beraberlik ruhunu kimse yok edemez. Bizim sizlere tavsiyem, özellikle Çanakkale’yi gezmenizdir. Çanakkale’deki şehitlikte yatan o gencecik fidanlar, mezar taşlarını okuyun. Türkiye’nin her bir şehrinden, başka ülkelerden gencecik fidanlar orada yan yana yatıyor. Asla geleceğinizden endişe etmeyin, karamsarlığa kapılmayın. Umut yolculuğundan vazgeçmeyin, kendinize ve devletinize güvenin."

Çocuklara TRT’nin radyosunu hediye eden Akdoğan, "Bu radyodan hep güzel haberler işitecek, kardeşlik türküleri dinleyeceksiniz. Barışın hakim olduğu bir Türkiye’nin haberlerini alacaksınız" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın