TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Almanya’da ırkçı saldırıları bitmiyor

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Dormagen kentinde DİTİB’e bağlı Süleymaniye Camii’nin devam eden inşaatına kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından gamalı haç işaretleri çizildi, ırkçı sloganlar yazıldı.
Almanya’da ırkçı saldırıları bitmiyor
İSTANBUL / İHA - Almanya’da camilere yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi.

Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Dormagen kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Süleymaniye Camii’nin inşaat halindeki şantiyesinin minaresine gamalı haç işaretleri çizildi, iç duvarlarına ise İslamiyet aleyhinde yazılar ve ırkçı sloganlar yazıldı.

Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Ramazan Ilıkan olay mahalline giderek incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Ilıkan, olayın kabul edilir bir yanı olmadığını belirterek, “Camilere karşı girişilen saldırıların son bulmasını bekliyoruz. Faillerin bir an önce yakalanıp adaleti hesap vermelerini bekliyoruz” dedi.

Dormagen Belediye Başkanı Erik Lierenfeld de olay yerine gelerek vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunup, üzüntülerini dile getirdi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Süleymaniye Camii Başkanı Dursun Pekdemir ise, caminin inşaatı öncesi de çeşitli protestolara maruz kaldıklarını söyledi.
Yorum Yazın