TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Almanya'daki makinist grevi sona erdi

Almanya'da Tren Makinistleri Sendikası'nın dün başlattığı grevin, işveren ile sendika arasında arabuluculuk konusunda anlaşma sağlanması üzerine bugün sona erdirileceği açıklandı.
Almanya'daki makinist grevi sona erdi
BERLİN (AA) - Alman Demiryolları'nda (DB) görevli makinistler, dün başlattıkları grevi bugün sonlandıracak.

Almanya'da Tren Makinistleri Sendikası'nın (GDL) dün başlattığı ucu açık grevin, işveren ile sendika arasında arabuluculuk konusunda anlaşma sağlanması üzerine bugün yerel saat ile 19.00'da sona erdirileceği açıklandı.

GDL, Sol Partili Thüringen Eyaleti Başbakanı Bodo Ramelow'u, DB ise Sosyal Demokrat Partili (SPD) Brandenburg Eyaleti eski Başbakanı Matthias Platzeck'i arabulucu olarak tayin etti.

Buna göre arabulucular 27 Mayıs'tan 17 Haziran'a kadar sendika ve işveren arasında mevcut anlaşmazlıkları görüşerek çözüm bulmaya çalışacak.

Bu süre zarfından herhangi bir iş bırakma eylemi yapılmayacak.

GDL, makinistler için yaklaşık yüzde 5 ücret artışı ve haftada 1 saat daha az çalışma talep ediyor. GDL, ayrıca fazla mesainin sınırlandırılmasını ve emeklilik düzenlemesinin iyileştirilmesini istiyor. Sendika ile işveren arasında hafta sonu yapılan görüşmeler başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Makinistler, geçen yılın eylül ayından sonra sekiz kez iş bırakmıştı. GDL, en son 4-10 Mayıs'ta 138 saatlik greve gitmişti.

Öte yandan Federal Meclis'te gelecek aylarda görüşülecek yeni toplu sözleşme yasasıyla GDL gibi küçük sendikaların yetkileri azaltılacak ve toplu sözleşme görüşmelerinin tek elden yürütülmesi sağlanacak.
Yorum Yazın