TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Amasra Kaymakamı Yıldız, maden kazası hakkında açıklama yaptı

Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Bartın’ın Amasra ilçesindeki özel bir maden ocağında 1 işçinin ölümü bir işçinin yaralanmasıyla sonuçlanan göçük nedeniyle açıklama yaptı.
Amasra Kaymakamı Yıldız, maden kazası hakkında açıklama yaptı
BARTIN / İHA -  Saat 11.00 sıralarında Bartın’ın Amasra ilçesine bağlı Tarlaağzı mevkisindeki özel bir maden ocağında göçük meydana geldi. Maden ocağındaki göçükte 1 Çinli işçi hayatını kaybederken diğer Çinli işçi yaralı olarak Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza sonrası maden ocağına giderek inceleme yapan Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, "Bugün bir iş kazası yaşanmıştır. Özel bir şirkete ait maden ocağında çalışma esnasında, kurumda taşeron işçi olarak çalışan 230 Çinli vatandaştan 2’sinin olduğu yerde kısmi bir göçük meydana geliyor. Posa diye tabir edilen kömür toprak karışımının yan taraftan göçmesi neticesinde bir işçi çok hafif yaralı kurtuluyor. Diğer Çinli işçi maalesef kısmen toprağın altında kalıyor. İşçiler madenden çıkarıldı. Bir işçi hastanede hayatını kaybetti. Maalesef üzücü bir iş kazası oldu. Herkese geçmiş olsun diliyorum. Şuan herhangi bir tehlike söz konusu değil, firma yetkilileri de ocağa inip, inceleme yaptı. Herhangi bir güvenlik sorunu da yoktur. İki işçinin çalıştığı alanda meydana gelen bir iş kazasıdır” dedi.
Yorum Yazın