TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Ameliyat olmazsa yürüyüp konuşamayacak

Aksaray’da doğduğu günden beri birçok hastalıkla mücadele eden 4 yaşındaki Mahmut Bilgiç, girdiği 7 ameliyatın ardından maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamıyor.
Ameliyat olmazsa yürüyüp konuşamayacak
AKSARAY / İHA - Beyninde enzim erimesi, sol ayağında eğrilik, kafatasında öne ve yanlara doğru büyüme, göbek fıtığı olan, burnu kemiksiz, kulakları sağır ve göz damarlarında kuruma olan minik Mahmut, 4 yıldır mücadele ettiği hastalıklarla ailesinin maddi imkanının tükenmesi sonucu artık tedavi göremiyor.

Ailesi ile birlikte yaşadığı müstakil evde günden güne eriyen çocuk için en son doktorlar tarafından yurt dışına gidip kan tahlili olması ve beynindeki biriken suyun alınması önerildi. Ancak maddi imkanı olmayan aile, çocuklarını ne yurt dışına götürebiliyor ne de tedavi yaptırabiliyor.

4 SENEDE 7 KEZ AMELİYAT OLDU
Yurt dışında sadece bir kan tahlili için bin 500 TL istediklerini anlatan 29 yaşındaki baba Sinan Bilgiç, çaresiz kaldığını belirterek, yetkililerden yardım istedi. 4 yaşındaki çocuğunun bu güne kadar 7 ayrı ameliyat geçirdiğini ve tam iyi oldu derken beyninde erime olduğunu öğrendiklerini belirten Bilgiç, "Benim çocuğumun rahatsızlığı doğuştan. Damağı, dudağı yoktu ve tedavi sonucu ameliyat ettirdik. Ama şu andaki gelişmelere göre ameliyatı daha da çoğalıyor. Çocuğum şu yaşına kadar 7 tane ameliyat geçirdi. Yumurtalık ameliyatı, fıtık ameliyatı, kafatası ameliyatı, damak ve dudak ameliyatı, diş ameliyatı, göz ve kulak ameliyatı geçirdi. Şimdi ise beyninde sorun var. Beyninde erime varmış, Erime de ileri zamanlarda yürümesi ve konuşmasını engellermiş. Hastanelerde araştırma yapıldı ama Türkiye’de tedavisi yok. Yurt dışına gönderiliyor. Bunun içinde belli bir miktar para gerekiyor ama ben bu parayı yetiştiremiyorum. Zaten 4 senedir ne gerekiyorsa yaptım. Artık yapabileceğim bir şey kalmadı. Aldığım asgari ücret maaşla zaten geçinemiyoruz. Yurt dışına gitmesi gerekiyor ama gönderemiyorum. Yurt dışında sadece bir kan tahlili için bin 500 TL para istiyorlar. Ameliyat olmazsa ileri zamanlarda yürüyüp konuşamayacak" dedi.

“SADECE TEDAVİ İÇİN YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUM”
Mahmut’un babannesi Suzan Çıtak ise, torununun tedavisi için yetkililerden yardım istedi. Babaanne Çıtak, "Ben torunumun sağlığı için yetkililerden yardım istiyorum. Mahmudum ileride bu sıkıntıları yaşamasın. Daha 4 yaşında ama birçok ameliyat geçirdi. Oğlum çocukla ilgilenmekten zaten işe gidemiyor. Sürekli çocuğun tedavisi için Ankara ve Konya’ya gidiyorlar. Bu nedenle de işte verimli olamıyor. Olmayınca da sürekli işten çıkartılıyor. Çalışsa bile zaten aldığı asgari ücretle sadece yol parası çıkıyor. Şimdi torunumun yurt dışına gidip kan tahlili yapılması gerekiyor. Sadece bu kan tahlili için bin 500 TL para istiyorlar. Ankara’ya gidecek yol parasını bulamıyoruz" şeklinde konuştu.
Mahmut ve ailesi, yurt dışındaki tedavisi için yetkililerden yardım bekliyor. Minik Mahmut tedavi olamazsa ilerde yürüyüp konuşamayacak.
Yorum Yazın