TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri Kadir Gecesi İsrail'i kınadı

Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir şubesi üyeleri Kadir Gecesi dolayısı ile bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.
Anadolu Gençlik Derneği üyeleri Kadir Gecesi İsrail'i kınadı
BALIKESİR / İHA - Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir şubesi, Kadir Gecesini idrak etmek için çeşitli etkinlikler düzenledi. Hatim ve Kuran tilaveti, şiir, ezgi ve marş okuyan grup basın açıklaması da yaparak İsrail'i eleştirdi. Vatandaşların İsrail'e lanet mesajları asılı pankartlarla katıldığı program yoğun ilgi gördü. Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ersin Güçlü yaptığı açıklamada, ırkçı emperyalizmin her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan’ı da kana buladığını ifade ederek, "Dualarımız mazlum coğrafyalarda emperyalistler ve işbirlikçileri tarafından akıtılan kanın son bulması içindir" dedi. Teslimiyetçiliğin emperyalizmin zihinlerde meydana getirdiği bir tahribat olduğunu dile getiren Güçlü, "Dualarımız tüm Müslümanların Allah’tan başka sığınılacak bir merci aramamaları içindir. Âlemlerin Rabbine Hamd olsun ki biz bu zamana kadar Müslümanların lehine tek bir karar almamış Birleşmiş Milletler’den medet ummuyoruz. Âlemlerin Rabbine Hamd olsun ki biz bu zamana kadar Müslümanların lehine tek bir kurşun atmamış NATO’dan medet ummuyoruz. Âlemlerin Rabbine Hamd olsun ki biz kurtuluşu ABD limanına demir atmakta görmüyoruz. Âlemlerin Rabbine Hamd olsun ki biz geleceğimizi Avrupa Birliği limanına demir atmakta görmüyoruz. Bir Müslüman ülke eğer ABD’ye teslim olmuşsa mazlumlara kol kanat geremez.Bir Müslüman ülke eğer Avrupa Birliğine teslim olmuşsa mazlumlara kol kanat geremez. Bir Müslüman ülke eğer NATO’nun silahlı gücü olmuşsa mazlumlara kol kanat geremez." şeklinde konuştu.

İsrail'in bir terör örgütü olduğunu söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ersin Güçlü, "Bu terör örgütünün arkasında Birleşmiş Milletler vardır, ABD vardır, NATO vardır, Avrupa Birliği vardır. Birleşmiş Milletler, İsrail’in her bir cinayetinin ortağıdır. ABD, İsrail’in her bir cinayetinin ortağıdır. NATO, İsrail’in her bir cinayetinin ortağıdır. Avrupa Birliği, İsrail’in her bir cinayetinin ortağıdır. ABD ile müttefik olan İslam ülkelerinin hiçbiri İsrail’den hesap sormaya muktedir değildir. Topraklarında ABD askeri bulunduran İslam ülkelerinin hiçbiri İsrail’den hesap sormaya muktedir değildir. Topraklarında ABD üssü bulunduran İslam ülkelerinin hiçbiri İsrail’den hesap sormaya muktedir değildir. Ey İslam ülkelerinin yöneticileri, yanlıştan dönün. Ey İslam ülkelerinin yöneticileri, ABD’nin, Avrupa Birliği’nin peşinden gitmekten vazgeçin. Ey İslam ülkelerinin yöneticileri, eli ayağı parçalanmış çocuklar aşkına, kafası uçurulmuş, beyni dökülmüş çocuklar aşkına, gözlerindeki dehşetle yardım bekleyen çocuklar aşkına yanlıştan dönün. Herkes biliyor, herkes şahit ki, telefon diplomasisiyle, lanet okumayla, kınamayla zulüm bitmiyor. İsrail yaptırımdan anlar.İsrail güçten anlar.Allah için yırtıp atın İsrail ile yapılmış anlaşmaları. Allah için kapatın Kürecik Radar üssünü. Allah için durdurun Petrol sevkiyatını. Allah için suratlarına çarpın size verilmiş cesaret ödülünü. Allah için İslam ülkeleriyle bir araya gelin. Bunları yapmaya gücünüz yetmiyorsa Allah için çıkın ve gerekçelerinizi söyleyin. Bir buçuk milyar Müslüman sekiz milyonluk İsrail’i tükürse boğar. Korkmayın, Allah aşkına cesur olun" dedi.

Ufak yaştaki çocuklar da ellerinde pankartlarla İsrail'e tepki mesajları yayınladı. Grup zaman zaman tekbir getirerek "Kahrolsun İsrail" diye bağırdı.
Yorum Yazın