• Spor

Anakent Spor Kulübü tanıtıldı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Büyük buz pateni salonu, okçuluk ve atıcılık salonları tamamlandıktan sonra, Türkiye’nin hiç bir şehrinin sahip olmadığı oranda bir sportif alt yapı tesislerine sahip olmuş olacağız' dedi.
Anakent Spor Kulübü tanıtıldı
SAMSUN / İHA - Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın isteği ile kurulan ve ilk aşamada voleybol, basketbol, atlı binicilik, su kayağı, kano, güreş, yüzme spor dallarında faaliyete başlayan, ‘Anakent Spor Kulübü’ Sevgi Kafe’de düzenlenen kahvaltı ile tanıtıldı. Düzenlenen kahvaltıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi ve Anakent Spor Kulübü Başkanı Şahin Eker ve kulübün sporcuları katıldı. Kahvaltıya katılan Başkan Yılmaz’a voleybol takımı oyuncusu Gülay Öztürk girişte çiçek takdim etti.

YILMAZ: “SAMSUN’UN SPORLARA DÖNÜK ALTYAPISI YETERSİZDİ”
Kahvaltı öncesi bir konuşma yapan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Sizleri böyle pırıl pırıl bu sabah burada görünce benimde hakikaten içim açıldı, sizlerle yaşama sevinci buldum. Aslında alt yapı anlamında Samsunumuz hakikaten kapalı spor salonu olarak daha doğrusu salon sporlarına dönük olan alt yapısı yetersizdi. Bir Yaşar Doğu Spor Salonu’muz vardı ama geçtiğimiz 7-8 sene içerisinde şu andaki Spor Bakanımız Çağatay bey de, ondan önceki Spor Bakanımız Suat Kılıç beyin de varlıkları, bizim Samsun’da gecikmiş olan salon sporlarının alt yapısını yapma yönünde cesaretimizi artırdı. İlk defa 7 bin 500 kişilik salonu, ondan sonra da 2 bin 500 kişilik Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nu bitirdikten sonra aşama aşama dedik ki, ‘artık bu salonlarda Samsunumuz salon sporlarındaki başarısına da bu alt yapı avantajlarıyla ispat etmeli göstermeli.’ Bu süreçte Büyükşehir olarak da elimizi taşın altına koymamız gerekiyorsa koyalım’ dedik” diye konuştu.

“GALİBİYET BİR HEDEFTİR”
Sporculara da seslenen Başkan Yılmaz, konuşmasının devamında, “Şu anda çocuklar bizim himayemizdesiniz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Biz büyükşehir belediyesi olarak salon sporlarında, voleybolda ve baskette gerek genç kızlarımızda, gerekse de erkeklerde yakalayabildiğimiz en üst derecede başarıyı elde etmek için sizlerden bütün gücünüzü, bütün enerjinizi, bütün özeninizi göstermenizi istiyorum. Hocalarımızdan istiyorum, yöneticilerimizden istiyorum. İşin arka planında size destek olmak bizim görevimiz olsun ama her şey başarı değil arkadaşlar hep onu söylüyorum, hep onu anlatıyorum. Spor müsabakalarında elde edebilecek başarıdan çok daha fazla nezaketin, zarafetin, sporun insan ruhunu insan psikolojini terbi edişini göstergelerinde ortaya koymamız lazım. Centilmenliğimizle, insancıllığımızla sporda başarının bizim gözümüzü döndürüp bütün meselenin karşımızdakinin mağlup edip, onun üzerinde bir galibiyet tesis etme hırsı ve gözü kararmışlık normal bir psikoloji değildir. Tabi ki başarmak, galibiyet bir hedeftir. Ama ne pahasına olursa olsun nezaketi ve insanlığı, zarafeti asla bırakmamız lazım. Ben sizin bunun gereğini en güzel şekilde yapacağınıza hiç şüphem yok. Önümüzdeki süreç içerisinde Çağatay Kılıç Bakanımız’ın da 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı’na kadar yetiştirmeyi hedeflediği büyük buz pateni salonu, okçuluk ve atıcılık salonları tamamlandıktan sonra Türkiye’nin hiç bir şehrinin sahip olmadığı oranda bir sportif alt yapı tesislerine sahip olmuş olacağız. Kablolu su kayağı belediye evlerinin karşısındaki engeliler plajının olduğu yerde var ama kablolu su kayağını bir de Batı Park’ta düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın