TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Anıları, sular altında kaldı

Olur ilçesinde yapılan Ayvalı Barajının Ocak ayında su tutmaya başlamasıyla birlikte ilçeye bağlı Taşlıköy Mahallesi tamamen sular altında kaldı.
Anıları, sular altında kaldı
ERZURUM / İHA - Evleri ve arazileri baraj suyu altında kalan Taşlıköy Mahallesi sakinleri, son derece üzgün olduklarını belirterek, “Onca hatıra ve yaşadıklarımız suların altında kaldı. Bu durumun bizleri böylesine büyük bir şekilde etkileyeceği ve üzeceğini düşünmemiştik” diye konuştular.

Sular altında kalan yerleri için büyük üzüntü yaşadıklarını dile getiren Taşlıköy sakinleri, “Ev ve arazimizin yanı sıra mezarlarımızda sular altında kaldı. Aldığımız paraya değmezmiş. Hatıralarımız ve aile büyüklerimizin mezarları bile baraj sularına gömüldü. Bazen birkaç kez gidip sulara bakıyoruz. Üzüntümüz çok büyük.” şeklinde yaşadıkları dramı anlattılar.

Taşlıköy Mahallesi sakinlerinden Mahmut Demirel, önceleri barajın yapılacak olması nedeniyle bir hayli sevindiklerini belirterek “Geçen zaman içerisinde kaybımızın elde ettiklerimizden çok daha fazla olduğunu gördük. Hatıralarımızı bile suya vermişiz. Bizler hep burada yaşadık. Ayak baktığımız yerler su doluyor. Her şey para değilmiş onu öğrendik. Baraj yapıldıktan sonra para alıp buraları terk edenler şimdi keşke baraj gelmeseydi, o paraları almasaydık, diyorlar. Gerçekten büyük üzüntü yaşıyoruz.” dedi.

Mezarların bir bölümünün başka bir bölgeye nakil edildiğine değinen Taşlıköy Mahallesi sakinleri, “Atalarımızın mezarlarını başka bir yere nakil ediyorlar ama boşuna. Bazı günler birkaç kez gelip yıllarca yaşadığımız ve emek verdiğimiz yerlerin sular altında kalmasını seyrediyor, adeta kahroluyoruz. Meğer hiçbir şeye değmezmiş.” şeklinde konuştular.
Yorum Yazın