TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Ankara Bisikletliler Ortak Platformu, bisiklet sürücülerinin ölümlerini protesto etti

Ankara Bisikletliler Ortak Platformu, 6 Temmuz günü bisikletiyle katıldığı bir etkinlik dönüşü nedeni belirlenemeyen sebeple bir sürücünün çarpması sonucu Hasan Berk Baysal’ın hayatını kaybetmesi ile ilgili Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.
Ankara Bisikletliler Ortak Platformu, bisiklet sürücülerinin ölümlerini protesto etti
ANKARA / İHA - Ankara Adliyesi önünde toplanan Platform üyeleri adına yapılan yapılan açıklamada, son 3 yılda 5 bisiklet sürücüsünün yaşamını yitirdiği hatırlatılırken, bisiklet kullanıcılarının tüm önlemleri almalarına rağmen trafikte yok sayıldıklarını iddia edildi.

Kanunlarda, politikalarda yerlerinin olduğunu ancak, trafikte bisiklet sürücülerinin hep kör noktalarda kalındığı vurgulanarak ilgili kanun maddelerinin uygulanmasının istenildiği ifade edildi.

Açıklamada, “4 tekerini yola koyan sürücü ile eşit haklara sahip olmak istiyoruz. Bu konuda ilgili tüm kuruluşları görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz” denildi. Yapılan açıklamaya, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Tanal da katılarak destek verdi.
Yorum Yazın