TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Ankara'daki içme suyu tartışmaları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın suyunda hiçbir sıkıntı olmadığını vurguladı.
Ankara'daki içme suyu tartışmaları
ANKARA / İHA - Gökçek, “Halk sağlığının bize yolladığı raporları sitemizde yayınlıyoruz. İsteyen istediği ilçeyi ve tarihi seçerek, su değerlerini buradan takip edebilir” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, yaptığı basın toplantısında CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın halkı yanlış bilgilendirmeyle tedirgin ettiğini öne sürerek “Onlar halkı şüpheye düşürecek hareketler yaptıkları sürece bizde halkı aydınlatıcı bilgiler vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Gökçek, Ankara Valiliği’nin yanı sıra Antalya, Eskişehir ve Tekirdağ valiliklerine de gönderilen Halk Sağlığı Raporu’nun hiçbir anlamının olmadığını vurgulayarak, “Bazı köy ve mahallelerin su depolarında klorlama yapılmadığı için bu köy ve mahallelerin sularında bir takım bakterilere rastlanmıştır. Ancak bu rapor sadece bize değil Antalya, Eskişehir ve Tekirdağ valiliklerine de gönderilmiştir. Biz köy ve mahalle muhtarlarını bu konuda uyarıyoruz. Ancak onlar maddi açıdan zor duruma düşmemek için bu gibi durumlarda ilaçlamaya yeterli özeni göstermiyor” dedi.

“Ankara’nın suyunda hiç sıkıntı yok” diyen Gökçek, “Halk sağlığının bize yolladığı raporları sitemizde yayınlıyoruz. İsteyen istediği ilçeyi ve tarihi seçerek, su değerlerini buradan takip edebilir” ifadesini kullandı.

“KANITLASIN İSTİFA EDERİM”
Aylin Nazlıaka’nın kendisi hakkında bulunduğu suç duyurusu ile ilgili de konuşan Gökçek, “Sayın Nazlıaka Ankara’nın suyunda arsenik bulunduğu yönündeki iddiasını Dünya Sağlık Örgütü’nü baz alarak kanıtlasın başkanlıktan istida ederim. Eğer kanıtlayamazsa kendisi istifa edecek mi?” diye konuştu.

“Ankara halkını tedirgin etmeye kimsenin hakkı yok” diyen Gökçek, ASKİ’ye TUV AUSTRIA tarafından da ISO 9001 Kalite Belgesi’nin verildiğini hatırlattı. Vatandaşların sudan gelen koku nedeniyle rahatsızlık duyduklarını ve bunun nedeniyle ilgili soru üzerine Gökçek, “Bu durumu anlatmakta zorlanıyoruz. Ancak bir kez daha ifade edelim. Depolarda gelen suda hiçbir şey yok. Sorun suyun geldiği ev ve iş yerlerindeki su borularında. Kullanılan su borusu eğer metal ve eskiyse suda koku yapabiliyor. Bunun sorumluluğu ev ve iş yerlerinin sakinleridir. Bunun için su borularınızı değiştirin” şeklinde konuştu.

“BU, NAZLIAKA’NIN İŞİ DEĞİL”
Gökçek, “Aylin Nazlıaka’nın ASKİ’nin TÜRKAK akreditesinin iptal edilmesi gerektiği yönündeki ifadelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya “Bu, Sayın Nazlıaka’nın işi değil. Akrediteyi TÜRKAK verir, TÜRKAK geri alır. Elinde hiçbir belgesi yok. Varsa belgesi gidip suç duyurusunda bulunsun” karşılığını verdi.

Depoların temizlenmesi konusunda belediyenin bir eylem planının olup olmadığıyla ilgili soruya Gökçek, “Yeni bir çalışmaya başlayacak değiliz. Zaten çalışıyoruz. Beypazarı bize verilmeden önce sularında arsenik maddesi vardı. Bizimle birlikte boruları ve depoları yenilendi. Şimdi temiz su içiyorlar. Eğer bir sorun çıkarsa bunu çözmek bizim işimiz” diye cevap verdi.

“ŞEREFLİ İNSANLAR İDDİALARINI KANITLAR”
Gökçek, son olarak bir dergide yayınlanan 17 Aralık’ta Pursaklar’da 6 daire aldığıyla ilgili haber için ise, “Şerefli insanlar iddialarını kanıtlarlar. Bu haberle ilgili başka diyecek bir şey yok. Bunları mahkemeye veriyorum” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın