TİC Holding Header
  • USD 32.394
  • EUR 35.069
  • Altın 2325.102
  • BIST 100 9129.19
  • Otomobil

Apaydın, bu bayram araç yoğunluğu 10 kat artacak

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, bilhassa bu bayramda belli noktalarda araç yoğunluğunun normal günlere oranla 10 kat artacağını belirterek uyarıda bulundu.
Apaydın, bu bayram araç yoğunluğu 10 kat artacak
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yazılı açıklamasında, Ramazan Bayramı öncesinde ve yaz tatili için yola çıkacak sürücülere tavsiyelerde bulundu.

Apaydın, Ramazan Bayramı'nda trafikteki araç yoğunluğunun normal günlere oranla 10 kat artmasının beklendiğini belirterek, "Trafiğin az olduğu saatlerde çıkmaya çalışın. Yorgun ve uykusuz yola çıkmayın. Mutlaka mola verin. Trafikte sabırlı olun, acele etmeyin" ifadesini kullandı.

Ramazan Bayramı tatilinin hafta sonu ile birleşerek 5 gün süreceğini anımsatan Apaydın, şunları kaydetti:
"Yollar çok kalabalık olacak. Geçen yıl Ramazan bayramı tatilinde 61 ölümlü, bin 785'i yaralamalı toplam bin 846 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 86 kişi hayatını kaybetti. 2012 yılı Ramazan Bayramı tatili (4 gün) ile 2013 yılı Ramazan Bayramı tatilinde (5 gün) meydana gelen trafik kazalarının gün başına düşen kaza ve ölü sayısının karşılaştırmasını yapabiliriz. Bir güne düşen ölümlü trafik kazası 2012 yılında 14 iken 2013 yılında 12'ye, ölü sayısı da 19 kişiden 17 kişiye düşüyor. Kaza sayısında yüzde 14, ölü sayısında ise yüzde 11 ülke genelinde azalma olması yeterli görülmemekle birlikte sevindiricidir. Olaylardan ders alıp kurallara uyan sürücülerimiz, bu bayramda trafik canavarına dikkat etsinler."

Ramazan Bayramı'nda trafikteki araç yoğunluğunun normal günlere oranla 10 kat artmasının beklendiğini ifade eden Apaydın, sürücülere trafiğin az olduğu saatlerde yola çıkmaları, yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları, yolcukları sırasında mola vermeleri ve acele etmemeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

Trafik kazalarındaki en büyük payın insana ait olduğunu belirten Apaydın, bu sorunun çözümünde, eğitim ve trafik bilincinin arttırılmasının önemli rol oynadığını ifade etti.

Emniyet kemeri kullanımının hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Apaydın, "Son zamanlarda emniyet kemeri kullanımının vatandaşlar tarafından uygulandığını görüyoruz. Ölen insanlarımızın yüzde 16'sı 0-14 yaş grubundaki çocuklar olduğunu unutmayalım. Bu nedenle önde ve arka koltuklarda emniyet kemerini mutlaka kullanalım" değerlendirmesinde bulundu.

'BÖLÜNMÜŞ YOL KAZALARI AZALTTI'
Bölünmüş yol uygulamalarının trafik kazalarını azalttığına dikkati çeken Apaydın,"Yapılan yatırımların olumlu geri dönüşleri alınmaya başlandı. Ulaştırma Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği yaklaşık 22 bin 254 kilometrelik bölünmüş yol uygulaması, karşılıklı çarpışmaları ortadan kaldırdığından, trafik kazalarında bazı kesimlerde yüzde 90'a varan azalmalara neden olmuştur" ifadesini kullandı.
Yorum Yazın