TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Arınç, imam hatip açılışında konuştu

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde Anadolu imam hatip lisesi açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eğer 14 yaşındaki bir lise öğrencisi alkol kullanıyorsa bundan herkesin kendini sorumlu hissetmesi gerektiğini söyledi.
Arınç, imam hatip açılışında konuştu
BURSA / İHA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yenişehir’de hayırsever iş adamı Yusuf Ateş tarafından yaptırılan Anadolu imam hatip lisesinin açılışına katıldı.

Anne ve babalara seslenen Arınç, “Bizi annelerimiz, babalarımız okula gönderirken, ’Allah zihin açıklığı versin, Allah kazadan beladan saklasın’ derlerdi. Biz de çocuklarımıza hep böyle dua edelim. Onların üzerine titreyelim. Veliler olarak onların okulla ilişkilerini mutlaka takip edelim. Öğretmenlerimizden, idarecilerimizden çocuğumuzun durumunu öğrenelim. Her gün takip edelim. Arkadaşlıklarını, dostluklarını, kimlerle gidip geldiklerini bir anne baba olarak hassasiyetle takip edelim. Bu konuda babalar çok ihmalkardır ama annelere çok iş düşüyor. Onlar çocuklarının üzerine titrerler, annelerin şefkati bir başkadır. Zaman ve devir değişti. Artık Türkiye’de genç kızların, genç erkeklerin ergenlik dönemleriyle başlayan başka problemleri de olabilir. Ne olur kendi özel işlerimize gösterdiğimiz hassasiyetin yüz mislini, bin mislini çocuklarımıza gösterelim. Zaten Anadolu tabiriyle saçınızı süpürge yapıyorsunuz. ‘Çocuğum iyi okusun, iyi yetişsin, iş güç sahibi olsun, bize gelecekte de baksın, memlekete de faydası olsun’ diyorsunuz. Okullarda her şeyin verilmesi mümkün olmayabilir ama şunu bilin ki çocuklar anne, baba, ablalarından ziyade öğretmenleriyle, arkadaşlarıyla ilişki kurarlar. Onların yönlendirmesiyle bir bal mumu gibi şekillenebilirler. O yüzden öğretmenlerimizden rica ediyoruz. Türkiye bütçesinin ödemeler dengesinde 860 bin öğretmenin aylık giderleriyle masrafları bütçemizde önemli bir yer tutuyor. 40 bin 50 bin öğretmen ataması ne demektir? Ama bunu yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Başka kamu kurumunda çalışanlarla birlikte öğretmenlerimize daha fazla pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Onlardan beklentilerimiz çok daha fazla. Mesai mefhumunun ötesinde çocuklarımıza iyi arkadaşlık, iyi yol göstericilik, iyi temkinlerde bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

“BURSAMIZ BONZAİ İLLETİNDEN NASIL KURTULACAK?”
Kendisini Bursa’nın her şeyiyle ilgili ve sorumlu gördüğünü anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bonzai denen uyuşturucu illetinden Bursamız nasıl kurtulacak? Şüphesiz Türkiye’yi düşünüyoruz. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nda uyuşturucu madde ile mücadele konusunda bir eylem planı açıklayacağız. Valimiz, emniyet müdürümüz, okullarımız sosyal hizmetler il müdürlüğümüz el ele verdiler uyuşturucu mücadele için çalışıyorlar. Eskiye göre çok şey değişti demiştim. Üzülerek ifade ediyorum. Olumsuzluklar noktasında da Türkiye’de bazı noktalarda moral alanda geriye gidiş var. Bunu bir hükümet üyesi olarak söylüyorum. Önce bir aile babası olarak söylüyorum. Kendime dönerek söylüyorum. Geçen Ramazan Bayramı’nda Bursa’daki sohbet toplantısında yaptığımız sözlerimin ne kadar doğru olduğunu vicdan sahibi insanlar biliyor. Edep, haya, iffet ne kadar önemlidir, namus ne kadar önemlidir, bunu ifade etmiştim. Birileri çıldırma noktasına geldi ama Anadolu insanın yüzde 70-80’i, ‘Evet, bunlara çok ihtiyacımız var. Manevi kalkınmaya çok ihtiyacımız var’ dedi. Ben öyle bir siyasi gelenekten geliyorum ki bizim ağzımızdan düşürmediğimiz tek söz, önce ahlak ve maneviyattı. Buna 2014’te de inanıyorum. Ömrümüz yeterse 2074’te de inanıyor olacağız. Bu bizim için hava kadar, su kadar önemli. Bunu niçin söylüyorum? Bursa’da 500 binden fazla öğrencimiz var ama bunlardan 3 tanesi geçtiğimiz günlerde yüreğimizi kanattı. 14-15 yaşındaki kız talebeler kafayı çekip rezalet çıkarmışlar, Allah korusun. 14 yaşındaki bir çocuktan bahsediyorum. İçimizde bu yaşta pek çok öğrencilerimiz var. Lise öğrencisiymişler. Bir yerde buluşmuşlar. Herhalde bu işi ilk defa da yapmıyorlar. Kafayı çekmişler, bazen erkek yüzünden birbirlerine bıçak çekenler olduğu gibi, sonra da birbirleriyle rezalet çıkarmışlar. ‘500 binde 3 kişi ne olur canım?’ diyemem ben. Belki farkına varmadığımız nice 3’ler vardır. Aman diyeyim arkadaşlar, aman öğretmenler, aman veliler, anneler babalar, aman valiler, kaymakamlar, çocuklarımızı bu durumda görmek istemeyiz. Bizim çocuklarımız bu yaşlarda kafa çekerken değil, dost sohbetlerinde, arkadaş toplantılarında birbirlerine güzellikleri paylaşırken neşeli ve eğlenceli olarak onları görmek isteriz. Derslerinde başarılı, işine sağlam yapışmış, ihtiyaçlarının çoğu karşılanmış, geleceğe dair hayalleri, rüyaları olan çocuklar olarak görmek isteriz.”

Alkol kullanım yaşının lise çağındaki gençlere kadar düşmesini de eleştiren Arınç, “Eğer alkol 14 yaşındaki lise talebesinin eline kadar yaklaşabildiyse bundan kendimizi de sorumlu tutmamız lazım. Sinek de küçüktür ama mide bulandırır. Bu iş hiç hoşuma gitmedi. Başka yerlerde bundan çok daha fazlası var diyenler varsa, ben hükümet olarak kendi sorumluluğumu bileyim. Ama sizler de kendi sorumluluğunuzu bileceksiniz. Bu çocuklar başka türlü yetişmez. Başka türlü ileride elinizden tutmaz. Bayrağına, vatanına ülkesine sahip çıkmaz. Bak Davutoğlu gibi olacak çocuklarımız. Taşkent gibi bir yerde öksüz büyümüş bir çocuk, dağların arasında kendisini yetiştirmiş, üniversiteler bitirmiş, kitaplar yazmış, yurt dışında öğretim üyeliği yapmış, okumuş, çalışmış, dayanışma içinde olmuş, bugün Türkiye’nin başbakanı. Ben Yusuf Ateş İmam Hatip Lisesi’nden de nice başbakanlar çıkmasını bekliyorum. Canan Candemir Çelik gibi nice milletvekilleri çıkmasını diliyorum. Yusuf Ateş’in eşi gibi nice değerli öğretmenler çıkmasını istiyorum. Bunlar çıkarsa Yusuf Ateş’in yaptığı iş yerini bulmuş demektir. Allah korusun başka şeylerin çıkmasını hayal bile edemeyiz” dedi.

Vali Karaloğlu, “Bu okuldan yetişmiş iş adamımız Yusuf Ateş, okuduğu okula vefa borcu olarak bu okulu yapıp Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı. Ben ilin valisi olarak kendisine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bursa’da 500 bin 71 bin öğrenciyle eğitime devam ediyoruz. Ortalama sınıf mevcudumuz 30’un altına düştü. Meslek liselerimizde mevcut 30 civarındadır. İnşaatını devam eden 46 okulla bu rakamı da 30’un altına düşürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Mezun olduğu okulu bir eğitim kompleksi haline getirerek yeniden açan hayırsever iş adamı Yusuf Ateş, genç nüfusun çok önemli olduğunu belirterek, “İş dünyasının temsilcilerinin biri olarak üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmek istedim. Gençlerin yetişeceği ilim irfan yuvasını Yenişehir’e kazandırmak hem de memleketime duyduğum vefa borcunu ödemek tarifsiz bir duygu. Osmanlı devletinin tohumlarının atıldığı medeniyet beşiği Yenişehir’de benim de mezun olduğum Yenişehir İmam Hatip Lisesi 3 bin 100 metrekare kapalı alana sahiptir. 12 adet refah dersliği bulunan okulda 72 yatak kapasiteli yatılı pansiyon da yer almaktadır. Okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Arnıç, hayırsever iş adamı Yusuf Ateş’fe eşi ve çocuklarına plaket verdi. Öğrenciler ise Arınç’a üzerinde isminin yazılı olduğu tablo hediye etti.
Törene; AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hüseyin Şahin, Bedrettin Yıldırım, Hakan Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik katıldı.
Yorum Yazın