TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Arkadaş katiline 14 yıl 2 ay hapis cezası

Adana'da arkadaşını nişanlısını geneleve satmak istediği için öldürdüğü ileri sürülen sanığa 14 yıl 2 ay hapis cezası verildi.
Arkadaş katiline 14 yıl 2 ay hapis cezası
ADANA / İHA - Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'korku, kaygı veya panik oluşturabilecek tarzda silahla ateş etme' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Hakan Zenginoğlu (27), nişanlısı R.K. ile cinayetten bir yıl önce tanıştığını söyledi.

R.K.'nın fuhuşla para kazandığını belirten Zenginoğlu, "Onu sevdim ve kendisiyle evlenmek istedim. Ancak bir süre sonra R.K.'nın arkadaşının iftirasıyla fuhuşa aracılık etmekten tutuklandık. R.K. 4.5 ay tutuklu kaldı. Ben de 6.5 ay sonra tahliye oldum. Ben cezaevinde iken Vedat nişanlımı geneleve satmak istemiş. Sonra da bana bunu söyleyen arkadaşımı öldüresiye dövmüş. Kendisiyle telefonla görüştüğümde bana da küfretti. Çok sinirlendim. Tüfeğimi alarak yanına gittim. Yolda, elinde tüfekle karşıma çıktı. O şaşkınlıkla önce yere, sonra da kaçarken beni takip etmesin diye havaya doğru ateş ettim. Sonra öldüğünü öğrendim. Nasıl öldüğünü bilmiyorum" diye konuştu.

Son sözünde pişman olduğunu söyleyen Zenginoğlu, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uyguladığı Zenginoğlu'nu 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Zenginoğlu 28 Temmuz 2013'te, merkez Çukurova ilçesine bağlı 100. Yıl Mahallesi'nde Vedat Tekin'i nişanlısını geneleve satmak istediği iddiasıyla öldürmüştü.
Yorum Yazın